Minnet av en flisa.

2011-12-07

14:54:55


Det värker i örat.

Men jag vet vad det är som är roten till det onda. Det är bara en av alla följder av ångest, depression, fobier och tidens gång som ligger bakom allt. Rädslan, den fobiska, den förlamande, rädslan. Aldrig mer tandläkaren tänkte jag för länge sedan. Nu har jag ont i örat, men det är en tandbit som fallit ur. Sneda käkar, sneda muskler, sneda tankar och sned smärta.

Ibland finner jag att jag sitter i en jävla knipa. Fel, det känner jag ofta. Så fort jag tänker på vart i livet jag befinner mig, mitt i, så tänker jag på alla år som gick till spillo. Som gett minnen och smärta i öronen. Muskler som är spända som ståltrådsvajrar i nacken och ryggen och alla små celler i hjärnan som gått vilse.

Institute of Mental Health 3, Nov 06
Image via Wikipedia

Just nu gömmer jag mig för saker. Duckar, som i en skyttegrav som inte är tillräckligt djup. Tänker på hur fan man ska ha råd att ta ut medicinerna. Fast det kommer vi ju ha. Råd alltså. Men jag har tänkt på att gå cold turkey på dem. För att slippa tänka på tider och dosetter och telefonsamtal till läkare för recept och för att bli fri. Men jag är redan fånge. Det blev jag långt innan jag svalde första pillret. Det är så livet fungerar. Vi kommer aldrig undan. Det jagar och förtär. Varje levd sekund är en sekund närmare utrotning.

Tiden som gått är borta. Det bara retar mig så förbannat att jag sitter med ont i örat nu när tankarna inte längre är så grumlade av svärta och grått ljus. Mitt öra värker och jag kan inte få tillbaka den där lilla usla tandbiten.

Så jag försöker vänja mig vid det onda örat. Jag får leva med den, dag ut och dag in och natt ut och natt in. Resten av livet. Sneda käkar, sneda tankar. Inte ur led, bara någon millimeter snett.

Fan att allt ska vara så komplicerat.

 

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.