Minnet av en sax och limstift.

2011-11-08

09:24:06

 


Det är morgon nu.

Dagen har börjat, jag hänger inte med. Alldeles nyss, precis för en stund sedan, lade jag mig för att sova. Natten lade sig tungt över oss alla. Nu, sedan jag varit borta från tiden har det blivit dag. Morgon som betyder nystart på livet. Det gör ju varje dag. Man börjar om, det skapas nya möjligheter och kaffet smakar alltid bäst när man verkligen behöver det.

Hunden ligger i fåtöljen bredvid mig. Nosen söker dofter medan det spritter i hennes ben. Hon är redan ute i världen på nya äventyr. Det är bara hennes kropp som är hemma. Den svarta hunden däremot ser jag inte till. Inte än i alla fall. Melankoli, far åt helvete.

Själv lyssnar jag till Elvis och finner mig åter vara i barndomen. Tänk, Elvis var min trygghet i en svår värld. En liten pojke som satt vid bordet i sitt pojkrum och klippte och klistrade för att skapa pärmar fulla med utklipp från tidningar. Jag har kvar pärmarna och tittar i dem ibland. Jag förundras över vilken tid och vilken omsorg som ligger bakom dem. Det var på den tiden jag kunde koncentrera mig på något i flera timmar. Flow som det kallas nu för tiden.

Jag saknar det. Även om det sker när jag skriver, då när jag som nu kan ramla in i en annan värld, så måste jag hela tiden ta pauser, resa mig innan jag totalt tappat greppet.

Igår satt jag med gitarren och spelade och sjöng, jag var helt i musikens våld, men helt plötsligt rann det av mig, jag kom tillbaka till den här världen som är utanför skapandet av musik, tappade intresset och lade ner gitarren.

Så dumt.

Nu ska jag fortsätta dricka kaffe och läsa på nätet, dammsuga världen på nyheter.

Välkommen till min värld.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0