Minnets kraft.

När jag tittar på gamla inlägg i mina bloggar, jag har ju flyttat runt lite, så blir jag en smula nedslagen. Så mycket smärta och tomhet och eländes elände. Ibland undrar jag nästan om jag kan ha känt allt det där. Att det är jag som skrivit allt det där. Men det är ju så, jag har ju skrivit och skrivit och skrivit om det tunna liv jag levt så länge. Veckor utan kontakt med någon levande människa förutom de jag händelsevis mött i trappan.

Det där året på morsans bäddsoffa. Ett helt år. Sånt slöseri med tid. Fast å andra sidan, hade inte den där tiden varit hade jag ju inte lärt mig allt det jag nu vet. Jag har läst läxan. Lärt mig den. Kunskapen om att ingen är för stor eller god för att fall. Ingen vill falla, ingen vill få problem med alkohol. Ändå sker det hela tiden.

Så jag har faktiskt blivit en smula ödmjuk. Inte så mycket som jag behöver bli, men en smula.

Nu har jag helt andra mål än jag hade 1996. Borta är tanken på en karriär, att äga så mycket som möjligt eller att bo i hus. Jag har det förbannat bra när jag umgås med mina nya mål. De känns mer som mina äkta önskningar. De känns mer som det jag borde drömt om redan som 20-åring. De är mina mål. Ingen annans tankar hur jag borde leva mitt liv. Jag vågar sätta upp egna mål utan att snegla på vad jag tror folk ska tänka om mig.

Det ligger något vackert i det.

Så jag kan läsa mina gamla inlägg och försöka påminna mig ibland vart jag hamnade i så många år.

Träffar: 0

2 tankar på “Minnets kraft.”

  1. Jag är glad att jag sparat allt. Även om avtrycken på nätet kanske kommer bli en belastning i framtiden så är det min väg. Från rena dumheter, pretantiösa försök, glada tillrop till svart och svart igen. Alltid lär man sig något liksom.

  2. Jag har ju inte sparat alla mina gamla blogginlägg, lite synd egentligen tänker jag nu.

    Nu skriver jag inte längre dagbok men har mina gamla dagböcker kvar (dock inte de från min ungdomstid tyvärr) och för några år sen fick jag för mig om att läsa dom (började skriva 1993), och helt ärligt så undrade jag om jag och den där människan anno 1990-talet var en och samma person :O

    Så mkt man glömmer, och ibland kan det vara så välbehövligt att se hur man trots alla kringelikrokar oftast ändå har gått mer framåt än bakåt i livet. Kanske inte nödvändigtvis framåt i ära, karriärsframgångar och ägodelar, men i att vara människa och kunna hantera tillvaron och verkligheten så som den faktiskt är på ett bättre sätt.

    Riktigt snygg banner BTW :)

Kommentarer är stängda.