Misanthropy.

Raka steg. Paniken så nära att jag nästan kan ta på den. Om jag bara hade vågat sträcka fram en hand. Jag vågar inte. Kan inte ens se. Allt försvinner, allt blir till en enda långa tunnel. Raka steg. Vill inte ens se längre. Jag bara går, snubblar inte ens för en sekund. Springer nästan. Ingen ser på mig att jag är kaos. De ser bara en rak rygg, försök att vara snygg. Förluster i själen.

In, bara in, dörrar som öppnas, som av magi. Den där välbekanta lukten, ingen doft bara lukt. Svaga klirr. Raka steg. Mot min tröst. Mot den enda medicin som verkligen hjälper. Två små burkar, en större. Samma som alltid. Väskan rymmer inte mer. Kassan, samma människor, de som ser mig så  ofta. Ut, fattigare i plånboken, snart en kort vinst, in bakom ett gammalt hus. Det har stått där sedan 1880-talet. Bara sådant jag vet. Svag, varm känsla, panik som lägger sig. Blir ett minne, som min nyfunna styrka struntar i. Nu är jag stark och vacker.

Jag måste sluta. Jag vet det. Annars går allt förlorat. Mitt nyfunna liv kommer försvinna. Bli till en madrass och ensamhet. Igen. Jag kommer dö om jag inte slutar. Kroppen är halvvägs till livets slut. Åldras fortare för varje minut.

Men just nu vill jag inte. Jag säger att jag vill, men gör jag det på allvar? Jag har inga andra svar än den där gränden.

Idag tänker jag röka tusen cigaretter. Kanske somna rusig.

2 tankar på “Misanthropy.”

  1. Hmm….Jonas, du gör väl inget dumt? Somna rusig är inget jag vill veta av….gör mig inte besviken, du är alldeles för värdefull för att slösa bort det sådär….

    • Jo jag föll, två dagar i rad, det som jag lovat mig själv inte ska hända. Därvav garderoben. Det och att jag just nu är lite knäpp faktiskt. Bara svarta tankar och rädsla. December är snart. Men jag lovar göra mitt bästa. Mest för barnen och Marias skull, men även din. Du är en riktigt god och ärlig vän.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: