Mitt livrädda mig

Go vänner. Jag är mannen som gett uttrycket ”hoppa högt” ett ansikte. Min ytterdörr glappar på nått sätt så att så fort någon i trappuppgången öppnar eller stänger en dörr så dunkar det till i min ytterdörr. Det låter som om någon ställer sig och rycker i dörren.

Det hela är vansinnigt irriterande och egentligen borde jag väl säga till vaktmästaren om det hela. Men vi har ju kommit lite på kant med varandra sedan han var hör uppe och hojtade om att min soffa står i vägen i källaren. Till saken hör ju att han har alldeles rätt och jag borde göra något åt det där. Så innan jag tagit tag i det hela så får jag väl stå ut med att det brakar och skakar i min dörr.

Men, soffhel*etet väger typ tio ton eller nått så jag kan inte flytta den på egen hand. Men nu har jag räknat ut att om jag knatar ner till källeren med en skruvnyckel och skruvar loss bäddelen som är det som väger så kanske jag kan peta in hela schabraket i ett förråd och låtsar som ingenting. Jag vet inte.

Men samtidigt så finns det lite komik i den där dörren som slår hela tiden. För Chips, min lilla katt, är ju en av västvärldens nyfiknaste katter, så varje gång det slår i den där dörren så måste hon bege sig ut i hallen för att se vad det är som låter så spännanden. De tio första gångerna är det rätt så roligt att se hur hon springer upp och ut i mörka hallen. Fast det klart. De påföljande tjugo gångerna börjar hon se lite stressad ut. Så då är vi på samma plan och sitter och hoppar högt varje gång det slår i dörren.

Förresten är det imponerande hur mycket folk springer ut och in i sina lägenheter här i huset. Man kan tro att de inte har något annat för sig än att springa ut med sopor eller vad de nu pysslar med hela dagarna i ända.

Jag måste erkänna att jag har rätt så dålig koll på mina nya grannar. Men det verkar vara ett lugnt hus med mestadels äldre boende så det gäller ju att ligga lågt kan jag tänka. Till exempel inte reta upp vaktmästaren allt för mycket.

Nä, jag får leta upp den där skiftnyckeln tror jag. Innan vaktis kommer upp en gång. Då är jag rädd att topplocken går på honom. Det vill vi ju inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.