Motivation kan man inte fotografera.

Jag väntar.

På att året skall ta slut. På nytändning. På nytt liv. Men inget kommer bara för att jag vill det. Just nu står allt och stampar. Jag känner mig lite sliten, lite blå. Har svårt att nå någon sorts pepp. Vill bara krypa upp i soffan och sova.

Men det gör sig inte. Livet funkar ju inte så. Fart, kroppen är gjord för att röra sig och själen likaså. Ett rörligt intellekt, en rörlig kropp. Smidiga leder och tankar. Jag försöker drömma i färg, men ingen kan göra det. Ingen i hela världen klarar av en så simpel sak. Lika lite som man kan flyga bara för att man flaxar med armarna.

Så synd. Jag skulle behöva flyga lite. Strax ovanför marken, som stålmannen, smeka gatorna med blicken. Det finns så mycket att hinna med, tiden rinner sakta men obönhörligt ut. Vecklar ut sig framför mig.

Därför går jag upp varje morgon, hur trött jag än är, precis som alla andra som är någorlunda hela. Går upp ur sängen och trampar runt i lägenheten tills alla andar är väckta och redo. Glider ur morgonrocken, rakar mig, kammar mig, klär på mig.

Gör allt redo för att åka med bussen in till stan och träna. Springa på bandet tills kroppen glöder och kläderna klibbar fast på det där sättet så att man nästan får panik när man ska få av sig tröjan i omklädningsrummet och tyget trasslar och klibbar så att det inte kan glida av en.

Vi måste städa. Helgernas damm ligger kvar på möblerna. Jag måste få bort det, det tänker jag med nästan lite rädsla inblandat. Det måste bli rent och snyggt nu. Här ska jag ladda upp, här ska jag koppla av, här ska jag arbeta. Då måste det vara ordning, annars får jag kaos inuti skallen.

Arbeta förresten. Mitt arbete har jag bestämt är att skriva. Men jag har inte skrivit ner något på papper på någon vecka nu. Det bildas meningar och ordföljder inuti mig, men det har inte kommit ur mig än. Troligen är jag bara lat, det är dags att sluta vara lat.

Äh. Jag pladdrar. Förlåt mig. Det är lite trassligt i mig just nu. Alla små tankefragment tumlar runt i huvudet. Visst är det märkligt att lite skinn och ben kan omsluta så mycket tankar? Vart tar allt vägen när man dör?

Nä, jag tar och reser mig nu.

Träffar: 0