My babe

Välsignelser får man inte ofta. De brukar sitta inne i ett mörkt hörn helt utanför mina ögon och mitt medvetande. Jag kämpar och sliter för att nå dem men de undslipper mig gång på gång. Men jag har fått några till skänks just nu.

Igår var jag och äldsta sonen på luffen i skogen med jycken. Vi hade varit hos min tant mamma och tog ut hunden på en liten promenad. Högt gräs och vinande träd, ormburkar och sly, doften av grönt och tankar om rött.

Där i den lilla bubblan stod jag lutad mot en stor sten och tänkte att: jag har sådan tur i livet. Vi stod på en plats där jag brukade leka när jag var barn. Då var man mil och återigen mil från hemmet, fast man bara var några meter in i skogen. Men det är ett sådant ställe. Där asfalt möter gräs och det räcker att gå några få steg för att finna frid. Nostalgi är ofta frid för mig. Jag är oerhört nostalgisk har jag märkt till min egna stora förvåning.

Långt bort väntar en kvinna på att det ska bli onsdag och jag väntar med henne. Märkligt att man kan tänka samma sak fast det är 30 mil mellan oss. Nog lever vi i en tid när allt har krympt till bara en lite ärta. Avstånd är lätta att överbrygga. Det krävs bara att man har en mobil eller dator så kan man enkelt prata med människor oavsett hur långt bort de är. Kärleken kräver ingen närhet, bara tålamod.

Nu sitter jag lite trött och tung i kroppen. Morgonen tar aldrig slut. Den bara ändrar form till förmiddag som blir till eftermiddag. Samma morgonrock. Samma katt som ligger på diskmaskinens trygghet och värme. Samma hund som sover på golvet nedanför kattens drottningrike. Vi är blott slavar och underståtar till katten. Hon vet det och vi vet det.

Jag drömmer mig bort. Till en varm kropp och vackra samtal och känslan av att vara lycklig och kunna ge bort en smula lycka.

Väntan är en onsdag.

En plats för endast oss som är lite sönder.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=W7oi7O92PgI&feature=mh_lolz&list=FLyhMrcVO4uYA

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.