När allt händer på en och samma gång.

Amy Winehouse
Cover of Amy Winehouse

Ibland så sker inget så länge att man inte ens märker att det sker något nytt. Ibland sker så mycket att man inte lägger märke till hålen som saknar genom att inget sker.

Idag har varit en mörk dag för norden. Hat och elände och fanskap har drabbat oss på grund av någon som påstår att vi är bättre än andra. Hur faen tänker man då?

Amy Winehouse är död.

Själv så lever jag i samma bubbla som jag alltid gjort, lite bortkopplad från andra människor, men mitt i. Fast jag känner att det som ändrade sig för tre-fyra år sedan fortsätter, helt utan min försorg. Sakta stiger jag mot ytan, mot himlen av mig själv, på samma sätt som jag tidigare sjönk ner mot jordens mittpunkt helt utan att kunna styra det.

Små små droppar av fantastiska ting slår mot min panna, lika varmt som sommarregnet som faller i natten utanför mina fönster. De som för några år sedan var titthål ut till en värld jag inte ville delta i.

Små saker sker. Små saker som bildar skogar av glädje. Jag älskar skogen och jag älskar att vara i den. Allt faller på plats och puzzlet som är mitt liv blir allt mer komplett. Utan skuggor och utan grå himmel.

Vi pratar om rubriks kub, om galenskap och om livets märkliga järnväg. Berättar för varandra, berikar varandra, om omöjligheten att leva ett helt liv. Det är alltid något som fattas. Men kanske kan man tillslut finna att man struntar i alla de där hålen i livet för att i stället koncentrera sig på det som inte fattas, det som finns där.

Så jag ska sova nu. Drömma ingenting.

Únder tiden är så många barn i Norge döda, så många att jag inte ens vill tänka på det. Precis i närheten.

Dessutom är Amy Winehouse död.

httpv://www.youtube.com/watch?v=s88r_q7oufE&ob=av3e

We get some rules to follow

That and this
These and those
No one knows

We get these pills to swallow
How they stick
In your throat
Tastes like gold

Oh, what you do to me
No one knows

And I realize you’re mine
Indeed a fool of mine
And I realize you’re mine
Indeed a fool of mine
Ahh

I journey through the desert
Of the mind
With no hope
I found low

I drift along the ocean
Dead lifeboats in the sun
And come undone

Pleasently caving in
I come undone

And I realize you’re mine
Indeed a fool of mine
And I realize you’re mine
Indeed a fool and mine
Ahhh

Heaven smiles above me
What a gift there below
But no one knows

A gift that you give to me
No one knows 

Enhanced by Zemanta

Hits: 0

1 tanke på “När allt händer på en och samma gång.”

 1. Jag kan inte förstå

  jag vill inte förstå- tragedin i Norge

  Chocken över det inträffade. Verkligheten börjar komma ifatt nu.

  Jag vill inte se. vill inte veta!

  Allt är för hemskt och jag känner mig maktlös.

  Jag vill kunna göra något. göra något som skulle ha betydelse.

  Kanske inte för alla – det räcker med en.

  Men vad kan man göra?!

  Kram!

Kommentarer är stängda.