När avundsjukan förtär bröstet.

Ja jag erkänner. Jag lider av avundsjuka.

På alla som håller sina liv på banan. På alla som har råd att åka på semester. På alla som kan jobba och tjäna egna pengar. På de som är friska nog i skallen för att kunna leva vettiga liv. På de som orkar besegra sina demoner. På de som står i kön till bussen och skall hem från jobbet och lägga fötterna på bordet och kunna ta sig ett glas vin med gott samvete. På alla de som KAN dricka bara ett glas vin.

Jag är avundsjuk på de som har begåvningar som de lyckas leva efter. På de som inte bara pratar skit om att skriva en bok som aldrig blir skriven utan verkligen har ro nog att sätta sig ner och verkligen göra det hårda jobbet.

jantelag

Jag är avundsjuk på de som vågar flyga. Jag har inte flugit en enda gång, inte ens när jag hade mer än råd att göra det. Jag var för feg. Jag är avundsjuk på alla de som inte är fega.

På allt det där är jag avundsjuk, jag försöker finna kraften i mig själv, självförtroende hos mig själv.

Men jag ropar förgäves. Jag är feg och rädd och liten och meningslös, en fet alkis som måste få en spark i röven för att göra något, vad som helst, överhuvudtaget. Jag är för liten för att palla trycket från den här världen.

Jag är avundsjuk på Den Helande Maria som alltid får beröm för sin blogg, som har fler läsare än jag har på den här och som alla berömmer för hennes texter. Jag är avundsjuk och jag vet ju att det är fel känsla. Jag borde vara stolt över att få vara hennes man, jo, det är jag ju, men samtidigt känner jag mig så mycket mindre än henne. Hon är alltid bättre på allting än jag är.

Fan. Vilken liten plutt i universum jag är. Jag är avundsjuk på kvinnan jag älskar istället för att vara glad över att ha en sådan fantastiskt kvinna vid min sida. Fuck me!

Träffar: 5

1 tanke på “När avundsjukan förtär bröstet.”

  1. Älskade du, du skriver fantastiskt och det VET DU!! Du vet, folk ber dig skriva mer och det är klart min blogg har fler läsare för tillfället, men jag skriver ju oftare än dig. Men så fort du börjar skriva så ökar ju antalet läsare, du skriver bra, men vi skriver helt lika så du kan inte jämföra!
    Du är bäst, oavsett hur många läsare du har, jag är fantastiskt glad att snart få vara din fru!
    Vilket påminner mig om att jag Måste snart sätta fart med att lära mig skriva en ny namnteckning, för jag blir ju snart en Carlzon. En mycket stolt sådan.

    Jag älskar dig, älskar dig så det gör ont!! Glöm aldrig, aldrig det ♥

Kommentarer är stängda.