När glaset är tomt.

Idag vill jag ingenting.

Bara ligga i sängen, läsa. Sova. Gå upp för att röka och dricka kaffe och sedan krypa ner i sängen idag. Det bara är en sådan dag. Jag vet inte varför de kommer. De gör väl det till de flesta av oss människodjur någon gång då och då. Då när glaset är halvtomt istället för halvfullt.

Vädret är tråkigt, jag är hungrig, hunden är i vägen. Jag hittar ingen bra musik att lyssna på. Tapeterna är fula, vi har inga pengar, mjölken är slut, ciggen är snart slut de med. Böckerna i bokhyllan står snett och i oordning, jag hittar inga bra kalsonger, katten är tråkig, gitarren är ful, lampan på väggen ovanför soffan är sönder.

Julen är över. Nyår är över. Det är långt till sommaren och vädret är grått. Jag luktar skumt. Jag hittar ingen rolig film att titta på. Mattan är i behov av en rejäl dammsugning. Förresten behöver hela lägenheten städas. Toapappret är snart slut. Min tandborste är ful.

Ja, lite så känns det idag. Lite skevt och trist. Men jag vet ju vad jag ska göra för att råda bot på det hela. Det som gäller är att ta på sig kläderna och avsluta den loja förmiddagen/eftermiddagen. Ta sig ut i världen och sedan ska vi åka till badhuset för att simma någon km. Det är sådant som gör livet lite roligare, lättare. Får fart på nerver och hjärna och är dessutom bra för kroppen. Dessutom längtar jag till bastun.

Det är något väldigt meditativt med att bada bastu. Man säger ingenting. Lyssnar till tickandet från bastuaggregatet. Stirrar på en fläck på väggen och låter värmen omfamna kroppen. Sådana saker ger som en mild massage av själen.

Sen när vi kommer hem ska jag med gott samvete göra vad som faller mig in. Troligen blir det väl att städa lite, det är ju vad jag brukar göra när jag har som mest tråkigt. Även det kan vara meditativt och jag behöver nog sådant idag. Lugna, rinnande tankar.

Så va fan. Jag reser väl på mig och lämnar mitt egna dystra tankejag i soffan.

Träffar: 0