När inget händer men allt är möjligt.

Sådana här dagar är bra för själen. Dagar när allt står så stilla att man själv hänger med. Jag behöver inte vara rädd att bli lämnad ensam när hettan står därute och lugnar ner världen. Allt går sin stilla lunk och jag är nöjd med det.

I morgon ska jag in till stan. För att titta på alla vackra kvinnor. För att ströva i parker. För att förbereda resten av livet. Minnas före detta kärlekar och hoppas på nya. Det är dagar när alla kvinnor jag möter är fria i min tanke. Bara möjligheter inga hinder. Visserligen står verkligheten och knackar på min axel hela tiden, men när det är sommar kan jag ignorera den för korta stunder.

Det är dags att bege sig. Ut till bar himmel och solens sken. Den har kallnat lite, solen. Förbereder sig för natten. Slutat glöda så hårt och skarp och låter skuggorna allt mer ta över.

När sedan mina fötter tröttnat på att gå, när mina sinnen tröttnat på att uppleva, är det dags för att söka sömnen. Den är välkommen. Jag bjuder den in till mitt sovrum för att blidka min ursinniga vakenhet. Få pulsen att lugna sig, få blodet att rusa lite mindre hett.

Sådana här dagar glömmer man fort. Det kommer nya. Men det är gott att leva mitt i en sådan här dag. När inget händer men allt är möjligt.

En sådan dag, sådan natt.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: