När jag finner mig lite längre fram på vägen.

Jag har egentligen gjort en fantastisk resa.

Från den där nersupna människan som satt i en kolonistuga mitt i vintern och som inte hade mer livskraft än vad som ryms på en lillfingernagel till att sitta här i ett ombonat hem och vara på tröskeln till ett liv som lyckligt gift. Det är förunderligt egentligen.

Jag har inte gjort jobbet helt på egen hand. Många goda krafter har hjälpt mig. Men till syvende och sist är det jag som gör det viktigaste. Jag går upp på morgonen, jag klär mig och rakar mig. går ut med hunden, läser eller tittar på film. Nykter. Med livslust. Med hopp och med en nyfunnen tro på mig själv och mina inneboende förmågor. Kan jag göra allt det där kan jag göra precis vad som helst.

Jag hade inte trott på det för några år sedan. Då när varje hjärtslag bar mig längre ner i svarta grottor. För hur skulle jag kunna tro att jag som inte ens orkade ta mig ur morgonrocken på flera dagar skulle finna mig vara som jag är nu.

Visst. Jag har dåliga dagar och mina dåliga sådana är bra mycket sämre än de är för de flesta. Men mina bra dagar är desto fler nu. Jag kan förlita mig på den vetskapen när allt det svarta, “den svarta hunden” som Churchill kallade depressionen, kommer och sliter i mig. Jag kan luta mig mot min egen styrka. För jag har hittat den nu.

stranden

Nu gäller det bara att jag hittar min roll i världen. Än så länge har jag ingen aning om vad som sker ens i morgon. Men att skriva är det jag vill och jag ska göra mitt bästa för att få så mycket tid som möjligt för det i resten av mitt liv. Jag vill gå i skogen med hunden och drömma fram meningar och strofer, sitta på bussen och komponera texter och jag vill sitta vid köksbordet och lista ut vad mina figurer kommer göra härnäst. Det är vad jag vill, det är vad jag är bra på.

Så. Resan, den är inte över, inte på långa vägar. För, egentligen, den har ju bara börjat.

Hits: 0

1 tanke på “När jag finner mig lite längre fram på vägen.”

Kommentarer är stängda.