När jag vet bättre.

Alla uppgifter jag borde göra ställer sig på kö, de bråkar med varandra där de står med rastlösa ben. Jag blundar och försöker massera bort spänningarna i tinningarna och nacken. Stänger av alla ljud och synintryck. Låtsas att jag står ut.

Men jag står in.

Askkoppen är överfull, jag borde tömma den innan fimparna tänder varandra och skapar en stinkande brasa. Men jag bara ställer undan den och tar fram en ny. Tittar på all aska och alla fimpar och tänker att det där löser sig nog av sig självt, bara jag väntar tillräckligt länge. Tiden kommer tömma ur all askan. Tänker jag.

Dagen har börjat lite snett så jag gör allt för att få den på rätt köl igen. Kämpar med minuternas segel och timmarnas mast. Flyttar ballast och kanske kommer jag segla tryggt snart igen. Sådant där är alltid höljt i en dimma av vackra tankar före jag vet hur det verkligen är. Alltid vet man bättre hur det är än hur det kommer bli. Alltid.

Tänder en cigarett till. Ger hunden mat. Katten likaså. Känner efter om hjärtat hugger ovanligt mycket idag eller om jag vågar ringa alla de där samtalen som är på gång att ringas.

Det blir som det blir med allt det där.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0