När kommer bussen? Hur?

2011-10-07

06:24:30


Tidig morgon.

Det är svart ute, husen runt om det hus jag bor i försöker desperat lysa upp med ljus som jag kan se som prickar i allt det svarta. Jag dricker kaffe och lyssnar lite slött på ord som ramlar ur högtalarna i min lilla lägenhet. Varför jag redan gått upp vet jag inte riktigt. Det bara föll sig så.

Det är nästan så man kan känna doften av allt kaffe som bryggs i landet just nu. Sömntrötta ögon som försöker bli pigga, så att ingen kan ens tro att människorna sovit. Bussarna fylls av doften från duschtvål och tandkräm.

Snart åker min buss mot staden. Terapi för livet är på tapeten. Jag ska prata om mig själv, istället för att ständigt skriva om mig. Jag undrar lite hur många gånger jag skriver just ordet jag. Tusen gånger per sekund känns det som. Men mitt liv handlar ju om mig. Alla personer runt mig och alla dofter och alla ljud och alla kärlekens tankar. Här kan suddar jag ut resten av världen. Mig, jag, mig, jag.

Det finns inget att tvätta kvar i lägenheten. I badrummet står en helt ny tvättmaskin som har slukat alla mina kläder och plädar och lämnat tillbaka dem rena och prydliga. Det känns bra. Jag gillar tomma tvättkorgar. De retas inte på samma sätt som de fyllda gör.

Det är dags att vakna.

Träffar: 0