När kudden låg så nära.

Bror Harald Carlzon, min far, originalet.

Född i Villstaden i Borås, fadern var åkare, modern hemmafru. Ernst och hustrun Anna fick 4 pojkar varav farsan klämde sig fram sist, och visst blev förfärligt bortklemad sägs det. Ernst kom från Kinnarumma-församling som son till Karl Andersson. Barnen fick därmed efternamnet Karlsson.

I vuxna åldrar ändrade Ernst Karlssons pojka  lite i efternamnen allihopa, far började skriva Carlzon, en av hans bröder bytte namn till Crona då deras morfar hette Krona. En bror behöll Karlsson och skall jag vara ärlig vet jag inte vad den sista hade för efternamn. Skäms på mig.

11-0368

Men, min far härstammade från Kinnarumma församling, min mor växte upp i Kinnarumma församling i det bostadsområde som kallades Daltorp bara några 500 meter ifrån oss och här sitter jag nu. Vem fan trodde jag skulle hamna här? Men det var nog meningen med hela grejen.

Här skall jag stanna.

Som Bror Jonas Harald Carlzon med min fru Henrietta Carlzon.

Träffar: 0