När längtan förvandlas till en promenad med hunden.

2012-01-03

20:26:38


Det är bara tid.

Jag väntar här, kvar i hemmet där hennes skor står i skohyllan och hennes tröja hänger på en krok. Jag drar mig för att gå ut med hunden i ovädret men måste väl kan jag tro.

Vi saknar tillsammans och allt blir lite lättare. Det är ju faktiskt inte oss det är synd om, inte vi som är så trasiga att vi måste söka lättnad i en avdelning där dörrarna är låsta. Vi är kvar och har vår frihet och vår glädje över snön som faller.

Det får bli en kort promenad. Jag är född lat och har inga planer på att frysa sönder i kalla vindar och våta skor. Hunden får göra det hon ska göra och sedan glömmer vi det hon vill göra. Springa fort och hoppa högt. Det får bli i morg0n.

Cigaretterna håller på att ta slut. Men kanske är det bra. Det sägs ju att det är farligt att röka, att man riskerar sitt eget liv, andras liv. Folk rynkar på näsan och föraktar en sådan som mig som röker. Men, det struntar jag högakteligen i. Låt dem fnysa medan jag tar mina bloss.

Svenska: 5000 husmödrar gymnastiserar i Lingia...
Image via Wikipedia

Jag har städat bort tomtarna på vår skänk. Men lämnar kvar den lilla granen vi har där. I fönstren lyser adventsljusstakarna fortfarande. Det får vara så ett tag till. Vi är överrens om att det får vara så. Men just nu härskar jag i lägenheten. Full makt åt mig. Som det var förut och jag fattar inte hur jag stod ut då, när jag var ensam människa här. Men, det ligger bakom mig nu.

Det är dags att gå ut med hunden. Jag kan inte dra på det längre.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0