När man möter en galen, våldsam granne som hotar knäcka nacken på vår hund.

2012-05-24

18:49:00


Världens allra farligaste Dipp.

Jaha, nu har vår gode granne varit på oss igen och hotat att knäcka nacken på Dipp. Jag blir så trött. Varje gång säger han att han ska eller redan har polisanmält det att vår hund är livsfarlig  och att hon kommer bli avlivad, men varje gång vi själv ringer till polisen för att se om de fått någon anmälan så har de inte fått någon sådan.

Kanske en idé?

Så idag, efter ännu ett antal hotelser från hans sida så berättade jag detta för honom, kallade honom en debil mytoman, men det var han visst inte (vet inte om han ens förstår orden) och han hade minsann anmält. Dessutom frågade jag karlsloken varför han följer oss varje gång vi går ut med Dipp.

Man kan ge sig faen på att han dyker upp när vi går längs med spåret och då följer han efter oss, för att provocera. Eller går han plötsligt ut med sin hund när han ser att vi kommer från stationshållet, om vi går hemåt  på den inre gatan kommer han där för att möta oss, går vi den yttre gatan så går han längs med spåret mot oss. Svaret var väldigt tyst. Faktiskt fick jag inget svar alls.

Hans enda svar, som han kom på efter att ha tänkt till en stund, var att jag skulle gå hem och dra på mig ett par längre byxor. Jag hade ett på par som går en bra bit under knäna. Mitt svar var på detta att han kanske själv skulle försöka komma ihåg vad han har för byxor på sig just idag, eftersom han hade ett par baggy jeansbyxor av exakt samma stil och längd.

Jösses, karln vet inte ens vilka byxor han har på sig.

Så när jag kom upp till lägenheten tänkte jag att då får väl jag anmäla honom då, men döm om min förvåning. Han finns inte. Inte i den byggnad och den adress han bevisligen bor i i alla fall. Karln är som osynlig i de publika register som finns att tillgå. Men, vi rotat väl vidare och jag börjar med att göra en anmälan med hjälp av adressen. Jösses, detta tar aldrig slut.

Världens farligaste Dipp.

Maria har skrivit ett mail till folkbokföringen för att få ordning på vem som egentligen påstås  bo i den lägenhet han bor i.

Själv kan jag inte påstå att jag är det allra minsta rädd för karln, han är mest sorglig, men Maria MissManic vågar inte längre gå ut med Dipp på egen hand och det känns ju sådär kass kan jag ju säga.

Så. Vi har ett vittne på att han bussat sin hund på Dipp. Vi har ett vittne på att han hotat med att slå mig på käften.

Idag hotade han alltså att knäcka nacken på Dipp och han sade sig dessutom ha knäckt nacken på andra hundar tidigare.

Jag är väl medveten om att Dipp kan vara väldigt ohyffsad, något vi jobbar stenhårt med. Men hon gör väldiga framsteg varje dag. Däremot, när den där fjanten kommer gående eller Dipp känner doften av hans hund, så blir hon rädd och osäker och då skäller hon. Den där skalliga mannen har ju faktiskt bussat sin hund på henne. Det är en ren försvarsmekanism som slår in.

Så, hon är som sagt en smula oborstad, men hon är snäll som jultomten och lika farlig som en sköldpadda på valium.

Nu får det banne mig vara slut på de här fasonerna.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.