När man väntar på saker.

Rastlös och slö. Ligger på soffan och tittar på mitt nya knark, The big bang theory. Det funkar. Men jag tittar bara då och då. Däremellan ränner jag omkring och får inget gjort. Rökar, dricker kaffe, funderar på att gå ut. Lägger mig och tittar lite till. Det finns ett sidospår i den där serien som retar livet ur mig. Ett kärlekspar som liksom aldrig får till det. Fan, jag vill de ska få till det.

Att man ska behöva vänta på att dom ska få ihop det för tid och evighet.

 

En stor fet geting surrar i mitt fönster. Jag orkar inte bry mig. Är den så dum att den kommer in hit får den allt skylla sig själv. Så jag snör väl på mig skorna och går ut. Försöker få upp min förbannade Zippo ur Viskan. Det har liksom blivit ett mål i livet. Att hålla den där i handen igen. Något mål i livet måste man ju ha och det är lika gott som något annat. Jag kan ligga på betongbryggan och stirra ner i vattnet och försöka fiska upp tändaren med pinnar, fiskespön och en soppslev som jag bundit vid en kvast. Jag vill inge gärna ner i det där smutsiga vattnet igen. Men snart studsar jag väl i.

Livet står på paus. I morgon är det nationaldagen. Även om jag tycke att den verkliga nationaldagen är på midsommar. Det är ett äkta firande av Sverige. På riktigt. I morgon är av staten påkommet. Midsommar går 1500 år tillbaka. Om inte mer.

Jag åker väl in till stan i morgon ändå. Tar morgonpromenaden till kyrkan som vi gjort det sista, funderar på hur vacker världen är i juni och sedan går vi på bussen in till stan. För att få lite samhörighet med någon. För att inte vara så ensam med hund och katt.

Det blir väl bra kan jag tro.

 

Vår lilla väg.

 

 

 

Enhanced by Zemanta

Hits: 0

2 tankar på “När man väntar på saker.”

  1. Så klart inte. Jag har gett upp hoppet. Den täcks allt mer av slam och sand. Man kan inte få allt i världen. Men man kan ibland få det man önskar.

Kommentarer är stängda.