När mörkret blir en vän.

2012-04-28

21:23:42


Dagen är snart över.

Full av känslor, ständigt med en gråtklump i halsen har jag skrattat med hjärtat. Tankar har virvlat runt, tumlat om varandra så att jag tillslut bara kunnat sitta och titta på dem som om de vore klädesplagg i en tvättmaskin. Färger, tankar, känslor blandas och blir kanske renare. Jag vet inte.

Men nu är jag 42. Klockan 19.23 blev jag 42 och jag kan inte på egen hand stanna tiden. Nu är det alla år kvar. Jag är rädd, för så mycket har hänt, under alla dessa år som gått så fort. 13 i skallen med en vuxen mans osäkerhet och nojor.

Men det blir bra. Det ordnar sig. Inte tänker jag lägga av nu. Allt för mycket har hänt, jag har levt tusen år och lärt mig en sak, en enda sak. Det ordnar sig.

Men, jag vill bara låta någon annan få ordet. En man som i precis den här låten gav mig en jävla käftsmäll. Som en uppercutt rakt in i själen. För varje bokstav, vartenda frasering tränger sig igenom alla de pansarplåtar jag skyddar min hud med. Ingen kevlar kan spärra vägen för musiken som stämmer, just idag, på alla sätt. Men vad ska man göra? Jag är bara en tafflig skribent, andra gör det så mycket bättre.

Så.

httpv://youtu.be/NwMHLO8Pxyo

Jag kör mot München
för att möta våren
Jag flyr en födelsedag
sopar undan spåren

Jag reser gärna ensam
det har kommit med åren
Man blir så trött av allt prat
av att tolka språken

Det stavas

R-Ä-D-S-L-A
Jag är rädd för allt
beredd på allt
Jag sa
R-Ä-D-S-L-A
Jag är rädd för allt
beredd på allt

Innan himlen klarnar
måste allt nog först bli mörkare
Jag klarar mig på så lite ljus
Jag lever mitt liv utanför

Man lär sig att det ordnar sig
Man lär sig att man klarar sig
På nästan ingenting till slut
lever man sitt liv långtifrån alla andras

Med mina barn vid handen
går jag genom trängseln
Vår sista sommar i stan
innan allt förändras

Vi har ingen kontakt nu
det är något jag skäms för
Det bara blev så
vet inte vad som hände

Det stavas

R-Ä-D-S-L-A
Jag är rädd för allt
beredd på allt
Jag sa
R-Ä-D-S-L-A
Jag är rädd för allt
beredd på allt

Innan himlen klarnar
måste allt nog först bli mörkare
Jag klarar mig på så lite ljus
Jag lever mitt liv utanför

Aaaah
Aaaah
Aaaah
Aaaah

Man lär sig att det ordnar sig
Man lär sig att man klarar sig
På nästan ingenting till slut
lever man sitt liv ensam

De flesta är borta
jag ser de så sällan
Några är gone for it
Någonstans i natten
är det någon som väntar
Som kanske väntar på mig
Som jag har väntat på dig
som jag har väntat

Som jag har väntat på dig
som jag har väntat
Som jag har väntat på dig (R-Ä-D-S-L-A)
som jag har väntat (Jag är rädd för allt, beredd på allt)
Som jag har väntat på dig (R-Ä-D-S-L-A)
som jag har väntat (Jag är rädd för allt, beredd på allt)
Som jag har väntat på dig (R-Ä-D-S-L-A)
som jag har väntat (Jag är rädd för allt, beredd på allt)

Det stavas

R-Ä-D-S-L-A
Jag är rädd för allt
beredd på allt
Det stavas
R-Ä-D-S-L-A
Jag är rädd för allt
beredd på allt

Jag sa

R-Ä-D-S-L-A
Jag är rädd för allt
beredd på allt

Träffar: 0