När musik frälser. Elvis är min gud, Lennon är hans enfödde son.

Den där första skivan.

Elvis Country. Ett skivfodral, grönt, med en bild på Elvis som tvååring tillsammans med sina föräldrar. Knastret när man drog upp skivan från innerfodralet. Doften av vinyl. Känslan av att hålla en skatt i handen.

Det är samma magi varje gång jag lyssnar till den, ännu 35 år senare. Det är som om jag kan känna den sträva heltäckningsmattan jag hade i mitt pojkrum, det som var den största sängkammaren av de tre vi hade. Knaster. Rösten. Lukten. Snowbird. Så fantastiskt vackert i mitt minne. En egen hemlig plats i min själ. Där jag aldrig kommer släppa in någon annan människa. Den är min och bara min.

Elvis-Country

Vända på Lpn. Vara aktsam när jag sätter nålen på rätt plats. Sitta och bara drömma. Snowbird. Lyckan i att kunna smita iväg från en bråkig värld under den tiden jag spelade skivan. Sen blev det fler skivor. Många fler. Men just den, “Elvis Country” är fortfarande så vacker och magisk.

Nu lyssnar jag på den genom Spotify, men det är inte samma grej.

Men jag får göra så att det funkar. Magi måste underhållas så den inte rostar.

httpv://youtu.be/GhEGz7CsOVc

Träffar: 0