När orden undslipper en soldat.

2012-04-05

08:44:32


Jag är inte riktigt med.

I alla år, sedan jag var liten, väldigt liten, har jag lärt mig texter till musiken jag lyssnat till. Lätt har orden trängt in sig i min och stannat kvar i år. Jag har kunnat återvända till texten även för musik jag inte lyssnat till på 20 år. Men det funkar inte längre.

Nu tappar jag ord, texter och är väldigt glömsk, nästan som dement. Hela dagarna fylls av en röra av letande. Texter som jag kunnat i år, decennier, är borta. Jag har tappat dem. De finns säkert ute i rymden, men de har övergivit mig.

Jag letar efter ord. Finner fel ord. Mitt tal är trasigt, jag kallar saker för helt andra ord. En sådan där kon man ser vid avspärrningar blir till en struts i min mun. Visst, det kan vara roande ibland. Jag vet inte ens själv vad som kommer leta sig fram mellan mina läppar. Men det skrämmer livet ur mig.

Har jag supit bort min hjärna? Är det de första tecknen på demens? Kanske är det min medicin som gör det. Jag letar förtvivlat på nätet och finner att många andra som äter Lamotrigin upplever samma sak. Visst, det kanske är ett svar på min oro. Men, vad gör det med min hjärna i det långa loppet om det nu är så?

Jag som har haft orden som vapen och sköld är naken. Jag letar förtvivlat efter ord eller saker. Nycklar, mobil, ord, tålamod. Mod. Men jag finner sällan vad jag letar efter. Den Helande Maria får hjälpa mig att leta. Efter att jag gått igenom varje ficka på mina kläder i jakt efter min tändare finner hennes hand den direkt. I en av mina fickor.

Visst, jag har alltid varit disträ. Men när jag ska fråga en expedit efter något och orden kommer ut fel och dessutom i form av ett vulgärt namn på kvinnans kön så blir det inte allt roligt. Bara fel.

Kanske är det så här mitt liv kommer vara. Kanske kommer jag sakta glida in i en annan värld där jag inte längre förstår vart jag är eller vem jag är.

Jag blir livrädd.

 

httpv://youtu.be/82PlIE8FH_w

Den enkla skulden och så skam

Allting som aldrig rors i hamn
Det finns stegar det finns berg
Jag är en arbetsam åttonde dvärg

Man går en stund på jorden
Vankar fram, en stund på jorden
Men jag är och förblir, en förgiftad man
Jag är och förblir, en förgiftad man

Jag kan leka med mitt namn
Jag kan låtsas att jag är i en famn
Jag kan suga bitter ändå ler jag ibland
Giftet går ej ur, jag undrar hur gör djur?

Man går en stund på jorden
Vankar fram, en stund på jorden
Men jag är och förblir, en förgiftad man
Jag är och förblir, en förgiftad man
Jag är och förblir, en förgiftad man

Jag kan cykla bak och fram
Och ta vem som helst i hamn
Om nån närmar och berör
Var noga med var du gör

Man går en stund på jorden
Vankar fram, en stund på jorden
Men jag är och förblir, en förgiftad man
Jag är och förblir, en förgiftad man
Jag är och förblir, en förgiftad man
Jag är och förblir, en förgiftad man
Jag är och förblir, en förgiftad man

Träffar: 0