När sommaren lämnar över till hösten.

Jag har någon sorts sommarlunk i mig.

Dagarna flyter ihop så att jag inte vet varken in eller ut. Timme läggs till timme och bildar dagar och veckor, som alltid, men lite rörigare. Fast det är väl ok kan jag tro. Jag är inte riktigt överens med mig själv om hur livet ska levas så jag går på känsla och improvisation.

Som vanligt har vi inga pengar. Det har nästan slutat beröra mig, förutom när det flyter upp till ytan och det blåser upp en kall vind i min själ. Men för det mesta så struntar jag i att tänka på det. Vi äter hembakat bröd och dricker kolsyrat vatten och kaffe. Kroppen protesterar inte speciellt mycket, magen blir full och då är det helt ok.

Vikten är som vanligt över alla gränser. Troligen är det väl kroppen som girigt suger åt sig all energi när jag väl äter. Tja, hellre fet och mätt än mager och hungrig. Det går ingen nöd på oss, andra har det värre.

Så jag blir liggande i soffan och tittar på film medan Den Helande Maria sitter och planerar vårt bröllop. Jag hummar och nickar på huvudet när hon berättar något. Det är nog bäst att hon får hålla i det där. Kanske går jag att ha till enklare ärenden. Som att inte lägga mig i sådant jag inte förstår. Det börjar bli rätt mycket vid det här laget.

Egentligen vill jag nog helst ligga kvar i soffan dygnet runt. Men det vet jag ju hur det går. Det slutar med att jag lallar omkring med min morgonrock dygnet runt. Så jag gör mitt bästa för att inte ligga mer än vanligt.

Snart kommer de resa upp ställningar kring vårt hus, det ska målas. Det är nästan som att få en present. Ett fint nymålat hus. Man nöjer sig med små saker såhär mitt i livet har jag märkt. Det behövs ingen Ferrari, det räcker med ett nymålat hus.

Vårt kök är nymålat, vi har fått ett hem som allt mer är vårt, inte bara mitt. Det syns nu. Så skönt, tänker jag. Så skönt att få ett hem på allvar, inte bara väggar och tak att gömma sig från höstregnet.

Men vet du vad? Nu ska jag ta på mig kläder och kliva ut i världen igen för en stund. Vi hörs.

Ett fotografi Den Helande Maria tog i morse. Hösten knackar på.
Ett fotografi Den Helande Maria tog i morse. Hösten knackar på.

Träffar: 0

4 tankar på “När sommaren lämnar över till hösten.”

  1. Du behöver ju inte publicera om du inte vill, men det känns onödigt att planera när responsen ligger på 0.75%
    Det ger mig en känsla av osäkerhet. Nå väl. Jag ska väl bege mig ut i världen. Kanske kan man hitta en fimp vid busshållsplatsen eller något.

Kommentarer är stängda.