Natt och dag, fånge i tiden.

2011-11-28

05:41:08


Natt håller på att bli morgon.

Jag rakat mig, klappat hunden, tittar på tv. Kaffet i termosen börjar så sakta svalna. Kvinnan sover, pratar i sömnen. Hon verkar upprörd. Inte ens i sömnen får man vara i fred. Jag vet hur det kan vara. Hon säger att jag sparkar och slår och ropar på nätterna. Ständigt är vi på flykt, ständigt jagar vi fruktlöst efter vila. Två vilsna själar som bara försöker leva livet i lugn och ro.

Natt och Dag
Image via Wikipedia

Snart är det dags att väcka henne. Väcka henne så att hon kan få lite vila efter sömnen. Att älska är ett knepigt uppdrag. Man borde få plugga inför det hela, tenta av teorin innan man kastar sig ut i praktiken. Men vi fumlar i blindo. Försöker lyssna, känna, vara beredda. Det fungerar på något magiskt sätt. Vi hittar varandra trots att vi båda kan bli hyperstressade över enkla saker, som att mjölken är slut och vi måste handla mer.

Jag låter henne sova. För jag vet att hon kommer ge mig samma gåva när mina krafter sinar. Vi fungerar så och vi finner det gott.


Men, det klart att det knakar i grenarna ibland när det ständigt ljuder stormar i våra inre. Vi söker medel för att hitta nyckeln. Jag tror, vet inte säkert, att vi kommer göra det. En silvernyckel att hänga om halsen.


Morgonen är här och jag är redo för att bli redo för dagen.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0