Nobody told me there’d be days like these. Strange days indeed.

Jag vet faktiskt inte hur många timmar jag var vaken, jag vet inte heller hur många jag sovit.

I vissa tillfällen går jag inte att ha i möblerade rum. Tar upp all luft för alla andra, suger åt mig allt ljus. Säger saker jag inte borde säga, tänker saker jag borde lägga undan. Helt hopplös. En social katastrof.

Det var länge sedan jag hade ett sådant här skov. Så här kraftigt. Kunde inte sova, kunde inte sluta rusa i tankarna, kunde inte sluta pilla i livets alla sår och skorpor. Som en kanin på amfetamin. Skuttade mig igenom alla känslor på en och samma gång. Ett enda elände helt enkelt.

Men nu har jag sovit. Hela gårdagen försvann. Ungefär som när jag drack, fast jag varit nykter som en godtemplare. Det får mig att undra på hur många minnesluckor som berodde på alkoholen och hur många som berodde på galenskap.

Svävat uppe och varit ett geni. I mina egna tankar och känslor alltså. Men snarare varit en dåre. Det kommer inte många bra tankar utav att vara hypoman. Mest en massa goja och klister. Synd, för jag hade svar på alla livets frågor där ett tag. Nu har jag inga svar alls, på något.

10732375_10152751644560890_1607098918_o

Har väl vaknat några gånger under alla de där timmarna i sängen. En gång kommer jag ihåg att jag vaknade av att jag grät. Jag drömde att jag börjat jobba igen, fått jobb på någon sorts fabrik, har inget minne av vilken sorts sådan det var. Men i jobbet ingick även ett engelskt adelskap. För företaget var engelskt. Men eftersom jag fick gå hem samma dag jag börjat, jag klarade inte trycket, så rök alla adelstitlar på samma gång. Jag hade alltså ännu en gång slungats från att vara lyckad till att vara misslyckad. Igen.

Tur det bara var en dröm. För livet kunde vara värre än det är nu. Nu gäller det bara att jag passar på mig igen. Sömnen, den förbannade sömnen, det första tecknet på att själen börjar varva upp och vina för högt, måste skötas. Jag får väl dunka huvudet i en sten i kväll för säkerhets skull. Så att det inte blir en massa vakna timmar igen.

Men först ska jag ta mig igenom den här dagen utan att börja varva upp igen. Hålla mig lugn och fin. Inte prata mer än jag behöver, inte börja planera saker utan att tänka mig för.

Fasen att livet ska vara ett så krångligt puzzel.


 

“Nobody Told Me”

Everybody’s talking and no one says a word

Everybody’s making love and no one really cares
There’s Nazis in the bathroom just below the stairs
Always something happening and nothing going on
There’s always something cooking and nothing in the pot
They’re starving back in China so finish what you got

Nobody told me there’d be days like these
Nobody told me there’d be days like these
Nobody told me there’d be days like these
Strange days indeed — strange days indeed

Everybody’s runnin’ and no one makes a move
Everyone’s a winner and nothing left to lose
There’s a little yellow idol to the north of Katmandu
Everybody’s flying and no one leaves the ground
Everybody’s crying and no one makes a sound
There’s a place for us in the movies you just gotta lay around

Nobody told me there’d be days like these
Nobody told me there’d be days like these
Nobody told me there’d be days like these
Strange days indeed — most peculiar, mama

Everybody’s smoking and no one’s getting high
Everybody’s flying and never touch the sky
There’s a UFO over New York and I ain’t too surprised

Nobody told me there’d be days like these
Nobody told me there’d be days like these
Nobody told me there’d be days like these
Strange days indeed — most peculiar, mama

http://youtu.be/gBCdlBrgEmE

Träffar: 0