Now there’s a million years between my fantasies and fears

Du kan slita bort alla konstarter från mig. Du kan ta bort litteraturen, målningarna, all världen statyer och installationer, alla konstnärliga uttryck förutom en. Musiken. Den är något lika viktigt för mig som blodet som när mitt kött. Utan musik förtvinar jag och dör. Jag har en förtvivlad skräck för att bli döv. För att bli döv och sedan dö.

Den stärker, smeker, får igång mig. Jag har sagt det med en papegojas envishet, utan musik stannar min värld, utan musik slutar min jord att snurra. Det blir tvärstopp.

Idag när jag kom ut till datorn så kom jag först inte ut på nätet. Jag tänkte att det var ju ett elände men jag kan väl klara mig utan det då tills det fixar sig. Tills jag sparkade igång Spotify och kom på att jag knappt sparat några offline-spellistor alls på datorn. Dessutom har jag slängt de flesta av mina mp3-filer.

Det var som att jag frös. Det var som att allt var över. Det var en katastrof av monumentala mått. När jag sedan fått nätet att funka igen så var det som att bli lätt som helium för några minuter. Nu ska jag spara det allra viktigaste på Spottan som offlinemusik.

Så jag lyssnar med dunkade, bankande hjärta. Någonstans lägger sig den rådande paniken och jag rycks tillbaka till världen igen. Den ligger under ytan, precis där vatten möter luft, men den tar inte över mig. Jag drunknar inte i den. Musiken står som en spärr, är som en syrgasslang att andas i om jag skulle sjunka igenom.

Istället sjunger jag mig igenom.

 

 

Musikens ställverk ger mig oändliga krafter.

 

”When I was a child, ladies and gentlemen, I was a dreamer. I read comic books, and I was the hero of the comic book. I saw movies, and I was the hero in the movie. So every dream I ever dreamed, has come true a hundred times… And these gentlemen over here , these are the type of people who care, they’re dedicated, and they realize that it is possible that they might be building the kingdom of heaven, it’s not just too far fetched, from reality. I’d like to say that I learned very early in life that ’Without a song, the day would never end; without a song, a man ain’t got a friend; without a song, the road would never bend – without a song.’ So I keep singing a song. Goodnight. Thank you.”

Elvis Presley 16 January 1971

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.