Ny början, nytt misslyckande. Konversation.

2011-11-07

14:51:48

 


 

Man tror, kanske hoppas man, att det ska gå över.

Att man ska öppna ögonen till en vacker vårdag. När fågelkvitter stör sömnen och solen är obarmhärtigt glädjespridande. Men mörkret kvarstår.

Trappor och stängda tankar. Mitt namn på dörren, strax under hennes. Vi lever här men jag gör mig ensam. Kan inte knacka mig ur min ensamhet. Väggar som borde dåna sönder och samman står kvar. Återigen denna eviga skam. För att vara för liten för andra. Ett evärdligt barn. Nästan aldrig utanför den egna näsan, aldrig längre bort än snuddande tankar.

När jag vaknade var jag fri. Nu är jag infångad igen. Jag klädde på mig, rakade mig, försöker finna min plats i dagen. Hinna i kapp solens gång. 

 


 

Misslyckande.

 


 

 

Hundens päls glänser men mitt egna hår är matt och tovigt. Det blir så när livet saknar pigment. Omöjligt att bli solbränd. Bara bränd hud och grått hår.

Tårarna har sinat. Jag vet ju så klart att de finns där. Samlar sig i pöl efter pöl, bildar rännilar som blir till hav. Men de kommer inte ut. De borde komma ut, de måste komma ut. Hon är värd bättre än mig. Hur fan ska jag bli bättre än mig?

Inte vet jag.

Träffar: 0

1 tanke på “Ny början, nytt misslyckande. Konversation.”

 1. Älskade, fina, underbara du
  Det är DIG jag vill ha. Du är den bästa. Nu är det så att depressionen ligger emellan, men vi vet att den går over – det kan dröja, men det kommer en tid snart.
  Jag väntar med dig, väntar på dig.
  Den bättre du ligger under ytan.
  Vi vet att den kommer upp.
  Men den svarta hunden måste gräva för att det fina ska glittra

  Men jag stannar. Och väntar

Kommentarer är stängda.