Ok, jag vet om att helgen borde handla om Jesus. Men den handlar om mig.

2012-04-06

00:35:56


Jag ville så gärna vara ett geni.

Men jag blev bara den här figuren jag är nu. Inget speciellt som utmärker mig. Inga kloka tankar, inga visa ord. Jag är trasig, men inte på det där vilda Bukowski-sättet, utan lite mer sådär oskönt Svenskt terapiberoende sönder. Mina nedkrafsade ord är inget som någon tar till sitt hjärta. Det är bara ord från en ingenting.

Charles Bukowski
Charles Bukowski (Photo credit: Wikipedia)

Alla de där drömmarna om att vara något farligt. Något som människor skulle närma sig med vördnad. Det blev bara en fet gubbe på landsbygden. Fan, jag kunde inte ens behålla mitt körkort. Jag blev dessutom av med det för att jag kört moped berusad. Moped. Så jävla fel och klantigt.

Så jag är för evigt fördömd även fast ingen ens vet om att jag borde fördömas. En nobody.

Fast. Vad fan ska man göra liksom? Jag kan ju inte lägga mig ner och tjura för att jag inte blev en sprakade stjärna på himlen. Jag får väl leva mitt vanliga liv i en vanlig stad i ett vanligt land i en vanlig galax.

Men nog retar det mig.

Jag som skulle bli så viktig.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0

3 tankar på “Ok, jag vet om att helgen borde handla om Jesus. Men den handlar om mig.”

  1. Ni smickrar mig unga fröken. Det är en farlig väg att gå för då skapar man ett monster i Viskafors. Jag har klara tendenser till storhetsvansinne så nu väntar jag bara ivrigt på mitt Nobelpris :-) Nä, men ärligt, det gör mig lika glad varje gång någon säger så. För jag känner själv att jag är rätt bra på att slänga omkring orden, det är nog det enda med mig själv som jag är nöjd med. Så tack!

  2. Du är visst ett geni! Ett språkligt och skrivande geni! Jag vet ingen som kan skriva som du, och det var ju därför jag började följa din blogg från allra första början, minns inte ens hur länge sen det var nu, två-tre år sen? Länge. Så länge skulle jag knappast följa en blogg om jag inte tyckte att den gav mig något.

Kommentarer är stängda.