Om du hänger med i svängarna, varsågod.

Huvudvärk från odjurs-djupen.

Alvedon och försöka spänna av. Tydliga direktiv till muskler och känslor att spänna av. Förhoppning om att det går över snart. Låtsas le mot spegeln i badrummet, det sägs ju att man mår bättre av det. Jag mår precis likadant ändå.

Morgonrocken är varm och skön. En av mina bästa vänner. Den omsluter mig när jag vill, alltid utan att kräva, den bara ger. Troligen är den väl sydd i något låglöneland och jag borde protestera på något sätt. Men jag har inte råd till det.

VI måste sannerligen städa, Den Helande Marias bibel har skapat ett avtryck av frånvaro efter att hon tagit med sig den, dammfritt i ett dammtäckt sammanhang. Precis som tavlor lämnar ljusa fläckar efter sig på väggen när man tagit ner dem. Väggarna är skitigare än man kan tro, det är först när man lyfter på vissa saker som det framgår.

Kanske är det likadant med huvudvärken när det kommer ge sig. Kanske kan jag först då förstå vad det är som är fel i mig, då när jag kan jämföra huvudvärkens frånvaro med stundens närvaro.

Nu blev det krångligt. Men ibland är livet det. De lätta svaren finner man allt som oftast bara om man tänker lätta tankar. Det är först när man går på djupet man ser att ingenting är vad det verkar vara. Enkla svar finns inte, de är bara imaginära ord.

Äh, det är väl bara det pissiga februarigrå vädret som påverkar mig. Senare i dag ska jag ta en lång stärkande promenad. Andas frisk luft. Vädra ur skallen lite. För som det är just nu så spricker den nästan av alla tankar som vill ut, de får inte plats.

Dags att öppna dörren.

Träffar: 0