One of your old favourite songs from way back when

Varje hemlighet man bär på blir som en sten inuti bröstet att balansera runt med, tung och otymplig. Jag tror stenhårt på att berätta om vad som tynger. Nu läser jag i tidningen att höjdhopparen Patrik Sjöberg blivit utsatt för sexuella övergrepp av sin tränare och jag hoppas att Sjöberg mår bättre nu när han berättat.

Det är ju så för så många, att de har vad de själva anser vara smutsiga hemligheter. Sexuella övergrepp, homosexualitet, fängelsedomar, alkoholism, psykiska sjukdomar, att växa upp i en religiös miljö och vilja komma ut ur den. Allt blir till hemligheter för de som måste bara dem. Ju mer som kommer ut ur sina hemliga garderober desto fler vågar följa efter. Fast det för det mesta inte är någon skamligt över det och i nästan alla fall är något man själv inte kan eller kunnat styra över.

Själv känns det väldigt befriande att få vara den jag är, med alla mina fel och brister och fula saker jag gjort och att jag kan få frid genom att försonas med mig själv. Att jag kan bära mitt huvud genom att ha bestämt att jag skall vara utåtriktad och inte bara stirra inåt.

Så vi är många som måste hålla facklan högt. Berätta och göra det med stolthet över att vi just är de som vågar berätta om saker som vi tror att andra ska döma oss för.

Men jag vet även hur svårt det kan vara. Det tog mig lång tid innan jag satt här vid bloggen och under eget namn berättade om hur jag mår, hur sjuk jag varit och vägen till att bli hel igen.

Jag hoppas att även jag kan hjälpa någon.

Hemligheter droppar alltid ut ändå.

Tillägg!

 

Jag hoppas ingen tar illa upp vid den uppräkningen av möjliga hemligheter som vi människor kan tvingas bära på och känna att jag jämför de olika hemligheterna på samma sätt. Men jag tar upp dem som saker som för många är svåra att prata om. Så helt utan att jämföra de olika sakerna ville jag bara belysa det som kan vara svårt att prata om.
Enhanced by Zemanta

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.