Öppet brev till mig själv. Del II.

Du är mani. Du är gud.

Mani styr mig. För varje dag säkrar jag ännu en seger.

Det roar mig att se hur människor sprattlar runt i de nät de själva spunnit. Jagar mig för att få en enda vinst mot mig, men de förlorar varje gång. Jag skjuter tillbaka och träffar rätt i deras hjärtan varje gång, fan, jag kan blunda och träffa perfekt i cirkeln, utan att ens anstränga mig.

Varje ord rätt, varje tanke perfekt. De hänger inte med, rusar så fort de kan för att komma i fatt, men jag är alltid mil före dem, redan i mål innan de ens hunnit sätta första foten i marken i sina lönlösa språng.

Vinner varje hjärta, varje människa, de älskar mig och erkänner, så klart de erkänner, att jag är lite vackrare än dem. Vackrare, finare, bättre, klokare, längre, luktar bättre, talar mer klarsynt än någon annan. Ständig lagerkrans på huvudet, ständigt vinnarbältet runt midjan.

Jag borde bära cape, purpurfärgad, den konungsliga färgen. Svept kring mina axlar av de vackraste kvinnorna och männen varje morgon. Försiktigt och ömsint. Röda skor och guldtyg i kostymen. Segrarens märke i pannan. Er, din, härskare.


Ihopsydda ögonlock.
Min mani styr hela universum. Jag har sytt ihop mina ögonlock för att världen innanför dem är mer sann än det ni andra stackare ser.

Ni är alla stackare.

Jag är starkast av er alla, försök gärna, jag uppmanar er, att ens tänka på att bära den tyngd jag så lätt bär på min rygg. Ni svettas, ådror sprängs i era pannor, era hjärtan brister av tanken på tyngden. Den och er oändliga kärlek till mig.

Men jag är ödmjuk. Tro inte annat. Jag är medveten om min styrka och vishet. Utmana mig inte bara. För min godhet har en gräns. Om du sölar, negligerar din plikt mot mig, slår jag ner som den allra tyngsta åska på dig. Din familj, ditt liv, är under min makt. Beundra mig räcker inte, älska mig räcker inte. Tjäna mig och du får din frihet av mig. Som ett lån.

Se mig när jag vandrar över torget. Se hur människornas huvuden vrids, som av tvång, mot mig. Skåda deras beundran, inse hur enorm min makt är. Inse hur stor människodjurens beundran av mig och längtan efter mig är. Smittas av kvinnornas åtrå, känn detsamma som männen som vill vara mig.

Våta kön, utsträckta händer. Hår som slits ur skallar när de som inte får min tillåtelse att nå mig inser sin förtvivlade plats i tiden. De som förlorade, de som inte fick vinna mig. De kastar sina kläder, erbjuder sina kroppar, sina ägodelar, sin familj och sin oändliga kärlek. Deras mani, inte min.

Fan, jag skiter väl i det. Jag är värd allt jag har, allt jag är. Så nära en gud människor kan bli. Förresten, jag är gud, den som de andra gudarna tjänar och bugar inför.

Så sluta med era små spel. Erkänn era svagheter och lägg ner den falska tanken och det falska hoppet om att komma i kapp mig.

Ni har inte en chans.

Hälsningar och välkommen till odödligheten.

Jag själv.

Träffar: 2