Ord i rättan tid.

2012-03-23

01:15:59


Det bor inte många ord i mig.

Inte som det brukar göra. Då när allt trängs för att komma ut. Då när det väller ur som när man öppnar en böld. Trasiga och flammiga bokstäver som gör det lite renare i skallen när de får hoppa ut genom fingrarna.

Livet går upp och det går ner. Just nu, i dessa dagar, så går det upp och ner helt utan styrsel. Oberäkneligt. Varken jag eller de som är nära mig hänger med. Solsken och regn blandas men det blir ingen regnbåge ändå. Bara en enda sörja.

, Ord i rättan tid., WoBWorld
Prince William - Crown Prince, King Sweden at Olympic games (LOC) (Photo credit: The Library of Congress)

Så jag lever en sekund i taget. Det är så det får vara just nu. Ångest och glädje i en enda stor omfamning. Den svarta hunden står ständigt beredd att sluka mig, slita mig i stycken. Men den når inte fram. Inte hela vägen. Den står bara och morrar och skäller på mig på andra sidan det där mentala stängslet jag har byggt upp. Säger inget, håller det för mig själv. Så jävla dumt.

Jag vet inte varför jag håller på att bygga upp min mask igen. Jag vill inte störa, inte oroa. Men, ska jag verkligen gå i den fällan igen? Är jag så dum? Kanske.

Men nu är det natt. Jag ska krypa ner i sängen, bredvid kvinnan och hunden och katten. Sova lite. Försöka ignorera hjärtklappningen och de skärande ljuden inuti mig. Finna en smula vila. Sömn. Drömma något som är vackert och värt att spara.

 

, Ord i rättan tid., WoBWorld

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: