Ord om någon som inte finns.

Om du är min vän är jag dig obrottsligt trogen.

Gör du mig besviken, sviker mig eller klankar ner på mig eller rättar allt jag säger och gör, då har du fått en ovän för livet.

Jag är envis. Långsint som få. Jag glömmer aldrig en oförrätt. Varför skulle jag? Jag kan fortfarande komma ihåg saker som hänt för 35 år sedan, minnas vissa människor, deras ord och handlingar och jag kan fortfarande känna samma avståndstagande.

Man orkar bara höra att någon rättar en hela tiden så länge. När man aldrig gjort något rätt, när allt man gör skall göras på ett annat sätt, när det man känner och säger och gör alltid är fel. Då får jag nog. Då blir jag arg och besviken och därmed lägger jag den personen till handlingarna och går vidare. Ingen hämnd, det håller jag mig för god för, men bara frånvaro.

Vissa människor kommer jag då att helt ignorera. Skulle jag så möta personen så låtsas jag att den inte finns. För även jag får nog av att ständigt bli medvetet missförstådd och tillrättavisad hela tiden. Pratar man då dessutom illa om den kvinna jag älskar mer än någon annat förutom mina barn så är det kört.

Men men. Som sagt, jag är som jag är, långsint och har lätt för att bli förbannad. Förr i tiden, innan jag fick rätt medicin och rätt behandling och dessutom lärt mig av livet, så kunde jag fara ut i de allra värsta orden jag kunde finna. Men jag skiter i sådant nu. Det tar bara tid och kraft. Det är enklare att bara sudda ut personen, dess ord och dess handlingar, goda som onda, ur minnet och gå vidare.

Så, jag gör väl det nu då.

Hits: 0