Osorterat

Jag har en sån där skön mapp på min dator som jag döpt till ”osorterat”. Där lägger jag allt som jag inte orkar lägga i alla de andra, välsroterade mapparna som jag har. Problemet är att jag aldirg någonsin tar mig i kragen och sorterar in allt så den där osorterade mappen bara växer och växer allt som jag laddar ner saker och ting.

Det är ju egenligen inget stort problem när man tänker närmare på saker och ting. Men ändå. Sen sväller och sväller allt som jag får allt mer dåligt samvete för att jag inte tar en eftermiddag och plockar in allt där det ska vara.

I den där mappen trängs musik, program och småfiler med varandra, huller och buller. Uppdateringar till program ligger sida vid sida med worddokument, brev och musik. Till slut blir det helt omöjligt att hitta det man letar efter.

Den där mappen är ytterligare ett bevis på att jag är en av världens mest ostrukturerade personer som någonsin knatat på denna vår vackra jord. Jag kan omöjligen ha ordning på någonting överhuvudtaget.

Det är likadant med ”fysiska” papper. Jag börjar varje år med att göra iordning pärmar som jag märker mycket noga men nån gång framåt juni så upptäcker jag att alla papper ligger löst inlagda i en av de där pärmarna i väntan på att sorteras in dit där de skall vara. I slutet av året tar jag med alla papper ner till stugan och bränner upp hela skiten i öppna spisen. Ett visserligen effektivt sätt att bli av med gamla fakturor och menlösa brev från försäkringskassan.

Men givetvis så åker det med papper som inte skall förstöras. Garantier, en och annan aktuell räkning som helst skulle betalas. Allt blir till aska och sedan spenderar jag en massa tid med att desperat leta efter just den där garantin till dvd-spelaren som givetvis gett upp strax efter att jag eldat upp garantin.

Nä. I år ska det bli andra toner minsan. Pärmarna är redan iordninggjorda. Så i år ska jag hålla ordning på allt minsan. Jajamen. Jag ska till och med ta en dag till att ordna upp den där ”osorteratmappen” på datorn.

Men inte just idag. Jag gör det i morgon istället.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.