På andra sidan helvetet.

Det börjar kanske lossna nu.

Vägen uppåt känns inte lika hopplös längre. FK har betalat ut den första   ersättningen, pengar som mestadels gick till att betala skulder. Men det är ok, vi har fått en sorts trygghet nu när allt ligger på plats. Jag kan bara säga, vad var det jag sade? Jag är sjuk och alla myndigheter runt omkring mig har förstått det med. 

Så nu har jag 18 månaders lugn där jag kan satsa på min hälsa och min framtid. Kanske, jag hoppas på det, kan jag komma i någon sorts sysselsättning då. Men det kräver att mina sjukdomar blivit mindre framträdande. Det bipolära finns ju kvar och kommer alltid göra det, att ha den sjukdomen innebär att leva med det hela livet. Men, återigen detta eviga men, jag lär mig lite mer för varje dag hur jag ska läsa av mig själv. Att försöka dra mig ur mig själv och ut i världen när jag är deprimerad och även försöka finna tecken på att jag håller på att bli hypoman så att jag kan försöka kväsa dumheterna innan det blir för betungande för mig och andra.

Antabus, en av alla kryckor jag nu har att luta mig mot.
Antabus, en av alla kryckor jag nu har att luta mig mot.

Livet känns helt ok just nu. Det är lite som att en kork farit ur en flaska med svart sörja, jag kan tömma ur flaskan nu. Visst, det finns en massa skit som klistrat sig fast på väggarna i min själ, men det ljusnar på min himmel.

Det enda som är lite besvärligt är att när nu korken är borta att jag inte riktigt kan handskas med brytet som kommer allt tydligare, brytet som kommer sig av den enorma spänningens avlägsnande från mina axlar. Men återigen, det är ok. Jag vet ju att ångesten och de svarta tankarna beror på att jag varit i totalt kaos i 6 månader och när den spänningen släpper så blir det lite knas i tankar och känslor.

Livet mina vänner, livet är gott att vistas i just nu.

(Om den här texten blev mer förvirrad än den brukar bli så ha tålamod med mig, just nu vet jag knappt vad jag skrivit även jag skrev det alldeles nyss. Jag är bara lite förvirrad för tillfället. Men det blir bättre, jag lovar.)

Träffar: 1