Pain, the death and the glory.

Jag kämpar för att ta det lugnt.

Sprudlar av idéer, plåga min omgivning med långa texter om hur man kan göra ditten och hur man kan göra datten. Det är nu jag skulle vara en rejäl tillgång på en arbetsplats, för än så länge är tankarna kloka (tror jag) och balanserade även om jag själv inte är det.

Så när jag börjar tänka på att städa en redan ren lägenhet så tvingar jag mig att sätta mig framför datorn och bara slösurfa. Funderar på att titta på en film. Bestämt mig för att ta en promenad utan hund så jag slipper tänka på att hon inte skall göra något tokigt, för hon är ju en tossig hund. Jag vill kunna tänka fritt.

Egentligen vill jag gå med Maria och bara diskutera helt fritt och löst, men vi behöver båda två lite ensamtid för att få ordning på våra skallar.

20140616_131300_Android_resize

Det är perfekt promenadväder. En sådan där höstdag när man får ta på sig en varm jacka, sätta hörlurarna i öronen och bara gå utan mål. Bara gå. Jag älskar att gå. Har alltid älskat att gå. Som sagt, tänka fritt.

För jag är inte bekväm med tanken på att jag inte är helt fri från hypomanin, att den ska snurra till mina tankar igen. Det är inte det att jag är rädd, mer irriterad över att komma in i sådana här skov. Först är det underbart, men sen blir det bara en plåga för en själv och för alla andra med.

Men, jag har varit duktig, sovit, ätit middag, varit ute med jycken, städat lite lugnt, ställt i ordning skorna i hallen liksom, inte mer, men ändå. Så förutsättningarna för att jag ska kunna hålla mig lugn finns där.

Men, nu ska jag raka mig, hålla mig ifrån dammsugaren så gott jag kan och sedan göra något som gör att jag kopplar av.

Som sagt, tänk att livet ska vara så här krångligt. Det kunde jag aldrig drömma om när jag var 15 år. Men det är nog tur jag inte visste något om min framtid och att jag inte gör det nu heller. Det som sker det sker.

Hits: 0