Pang! Du lever!

2011-12-19

07:51:51


En bra dag.

En strålande dag. En dag att leva fullt ut. Det har svängt nu. Jag vet inte hur det går till, det är kemi i hjärnan. Men sovperioden är över för den här gången. Den svarta hunden har lämnat mig, färger är klara, jag ser äntligen alla små ljus i husen i kvarteret.

Jag vaknade första gången vid 4. Men vad ska man göra uppe då liksom? Så jag låg och vred och vände på mig, tänkte, funderade, tills klockan blev kvart i 6. Då gav jag upp alla försök att ta det lugnt. Så jag studsade ur sängen, bryggde kaffe, läste tidningen, gosade med hunden, lyssnade på musik och plockade runt lite i lägenheten.

Tänk om livet var såhär varje dag. Tänk om jag slapp det mörka. Jag önskar inte att jag ska vakna klockan 4 varje morgon och vara full med verksamhetslusta. Det enda jag vill är att jag ska vakna varje morgon och inte vara vilja sova, nästan dö.

record of Blue Suede Shoes by Carl Perkins, 19...
Image via Wikipedia

Men, min hjärna vill inte det samma som jag själv. Den kopplar runt alla sladdar helt plötsligt och vips ändrar sig hela världen. Så jag sitter här nu. Studsar, småsjunger för mig själv, nyduschad och ska strax ut med hunden. Sen ska vi till stan. Jag ska på terapi och inget av det där känns svårt. Alls.

Inte som de där dagarna som varit, de som återkommer lite då och då och säkert kommer fler gånger. De som tär och förstör. De som gör mig tröttare än man kan föreställa sig. Den som ger mig axlar som sitter ovanför öronen och som sveper över hela mig i ett grått täcke. Den som tär på Den Helande Marias själ med.

Men nog om det. Nu är det en oerhört vacker och fantastisk dag, period och jag ska ta tillvara den så mycket jag kan. 

För den svarta hunden står fortfarande i skuggorna och väntar på mig.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0