Passus

, Passus, WoBWorld
Image via Wikipedia

Jag gör ingenting. Alltså, tro inte att jag inte andas eller inte går ut med hunden eller äter eller bäddar sängen eller städar eller överhuvudtaget spelar roll. Men jag gör ingenting. Inget som spelar roll. För någon annan. Det synes mig som det är så för oss alla, eller i alla fall för de flesta. Människor går livet igenom och tror att de gör allt de gör för någon annan, medan vi egentligen gör det för oss själva. För inte fan plockar kvinnorna upp barnens strumpor från golven på barnens rum för barnens skull? Hade det varit så att barnen brytt sig om de där strumporna hade de knappast slängt dem där de ligger.

Det är ett intrikat självbedrägeri. Man går till jobbet och säger sig gå dit när man är förkyld i feber och frossa för att man inte vill “lämna arbetskamraterna i sticket”. Jo tjena. Troligen gör man det för att man inte vill ha skäll och gnat bakom ryggen om att man minsan lägger sig hemma framför tvn vid minsta lilla nysattack.

Fast det är ju det där självbedrägeriet som driver samhällen och mänskligheten framåt. Som är själva ullen som samhällets kofta är gjord av.

Så vad händer nu när de unga växer upp och ärligt talat skiter i att ens försöka låtsas att de bryr sig om andra?

Det kommer nog inte röra sig framåt i alla fall.

Hits: 0

2 tankar på “Passus”

  1. Tycker det är en jäkligt smart grej det där med att kamouflera sina handlingar bakom "jag bryr mej om andra", för man mår ju så bra av det! Ego-boost med fin-fina konsekvenser!

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.