Pure magic my deare.

2011-12-17

14:22:11


Hon är uppstressad.

Går likt en osalig ande i lägenheten. Kastar sig mellan att plocka med tvätten, ställa upp våra tofflor i en prydlig rad, fundera på garderober, går ut med hunden. Jag är lugn. Nu. Om tre timmar vet jag inte, kanske är det då jag som rusar mellan rummen, med håret som en enda trasselsudd, städar det som redan är städatoch muttrar i mungiporna.

Bevis att Napoleon aldrig existerat ("Evi...
Image via Wikipedia

Vi är lite sådana. Oroliga själar. Söker sätt att få energi att pysa ut kontrollerat. Det börjar krypa i mig, känner jag nu. Kanske var det en sådan enkel sak som att skriva att jag är lugn som slog undan benen för känslan. Magiska tankar. Att aldrig riktigt våga lite på att man är förtjänt att må bra. Varje positiv tanke slutar i en negativ känsla. Jag måste tänka rätt, blir till ett mantra i skallen. Tänker jag fel blir allt smutsigt. Så jag vågar så sällan tänka att jag mår bra. 

Ett maka par. Likadana, bara olika sätt att visa upp såren på. Vi visar varandra respekt, i alla fall visar hon mig det. Låter den andre rasa runt ett tag, eller lägga sig och sova bort timmarna. Vi vet ju så väl båda två att det snart är man själv som kommer behöva det svängrummet. Det är så skönt, befriande, att inte bli påkladdad någon som flåsar en i öronen att man ska skärpa sig, lyfta sig i kragen. Att ha någon som faktiskt vet hur det kan kännas när alla celler i kroppen gör uppror. Hur tvångshandlingar och depression och ångest kommer krypande. Eller manin som dyker upp hos mig lite titt som tätt.

Så jag blir sittande i soffan ett tag. Vet redan vad jag ska göra lite senare. Min uppgift idag är att göra plats för hennes kläder, laga maten och ta kvällspromenaden med hunden.

Mitt i alla känslostormar är livet helt plötsligt tryggt. Vi följer varandra. Aldrig mer än en tanke ifrån varandra, men aldrig klängandes fast i den andres värld. Jag hoppas att livet alltid kommer vara såhär. Äntligen på lika vilkor i kärleken och alltid på väg någonstans där världen är lite vackrare. Utan att fly från det som varit eller är.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 1