Rim, reson och en enda klar tanke tack.

Alltså, låt mig med emfas förklara en sak. Jag inser mycket väl att den här röran jag befinner mig i inte handlar om mig som person. Jag känner mig inte kränkt eller tror att någon är ute efter min personliga sinnesfrid och mitt förstånd. Men det är ju något oerhört ruttet i hela idén om utförsäkring. Tanken, som jag förstått det när jag läser ledarnas argument, är väl att om man bara klämmer tillräckligt hårt på oss sjuka trasiga så kommer vi förstå vårt eget bästa och börja jobba. Vi skall ges incitament för att arbeta? Va fan?

Vad är det som får folk att inbilla sig att man lever i samhällets utkant för att man vill? För att man inte skulle tjäna pengar om man kunde? Helvete, om jag jobbade nu skulle jag få ut 10 papp i månaden mer än jag gör nu. 120000 mer om året. Minst. Ändå, märkligt nog så kan jag inte arbeta. Jag kan inte bli frisk om man så tar bort alla ersättningar i världen. Det funkar inte så. Det borde ett barn förstå. Tycker jag.

Jag hade kunnat använda de där 10000 till något kul. Åka på semester. Köpa nya möbler. Köpa kylskåpet fullt med mat. Ha bil. Slippa vända på varje krona för att ha råd med månadskort på bussen. Köpa saker till mina barn. Till min mor. Kunna slappna av någon jävla gång. Men återigen, det funkar inte så. 10000 borde vara incitament nog för att börja arbeta igen om man resonerar som reglera är utformade. Ändå sitter jag här.

Fan, jag vågar ju inte gå till affären vissa dagar. Knappt gå upp ur sängen. Vad i hela fridens namn tror man jag ska kunna arbeta med? Som om jag själv inte tyckte det vore trivsamt med att slippa känna mig brännmärkt av alla jävla idioter som skriver dynga på Aftonbladets kommentarer. Jävla svin är de alla de där som anser sig bättre än alla andra. Dom är till och med för dumma för att fatta det själva.

Nu börjar jag bli förbannad på riktigt.

Bättre förbannad är självmordbenägen. Vilken dag som helst.

Behöver fan is i bröstet.

Träffar: 0