Sagan om den blå mössan och gränslös gråt.

En del i min ångest är att jag visat mig svag.

För det är ju så idag. Jag skulle varit med gruppen och tränat, men jag kunde inte. Nu är de klara och här sitter jag, i min morgonrock och skäms. Ångesten ligger i min hals, hindrar mig från att andas. Jag får dra in luften i lungorna så att den lägger sig på plats där redo att transporteras till resten av kroppen.

Skitunge. Jag är en jävla skitunge. Det ringer i öronen. En vek jävel. En sådan som kan trampas på, kastas omkring som en vante. Som den gången i skolan i ettan när en kille i en parallellklass stal min mössa och klättrade upp i ett träd och pissade i min fina blå mössa. Vintervinden som sved mina kinder medan jag hulkade i gråtens land. Han försvann från skolan bara någon vecka senare. Hade flyttat till en annan familj i en annan stad sades det. Han var för mycket bråk och tråk för skolan att lösa. Så man flyttade på honom.

Men min blå mössa var förstörd för tid och evighet. För jag var vek, svag. Jag borde ha sprungit i kapp saten och tagit tillbaka min mössa innan han klättrade upp i det där trädet. Men jag var rädd för honom. Rädd och vek och svag.

Precis som idag. Mitt knä molar och i munnen har känseln försvunnit. Som när man fått tandläkarbedövning. Läpparna känns tjocka och svullna och jag är tvungen att gnida tungan mot tänderna hela tiden, så jag vet att den är kvar i munhålan.

Ångest. Jävla pissiga skitångest. Undrar förresten vart min mössa tog vägen?

Hits: 0