Sagan om den totala maktslösheten.

De SAAB-anställda blundar stenhårt för verkligheten. De tror verkligen att det ska bli bra, att allt det fula ska försvinna. Själv undrar jag hur de tänker. Tills jag kommer på att det är ju så jag fungerar med. Slutna ögonlock för det som får mitt hjärta att slå lite för hårt och muskler att spänna sig om natten.

Någonstans måste oron komma ut. För mig så sipprar den ur porerna och sätter sig i ett plågat bröst. Allt medan jag skrattar och ler och tänker bort allt som hotar mitt lugn. Jag vill skratta. Så gärna och så mycket. Det är min roll att skratta, inuti mig bor ett gapflabb som väntar på att få bryta ut och skapa glada tårar i mina ögon. Men inget händer.

Det är så många som mår så dåligt. Så otroligt många som håller ihop sig, precis framför branten. Jag är bara en av många. Det sticker fram en demon i varje dröm. Ibland får jag för mig att vi lever i en sorts pseudovärld där alla bara låtsas. Men såklart är det inte så heller. De flesta har balans. Själv tappade jag min för många år sedan. Jag tror inte ens att jag någonsin har haft någon. Pendlande mellan ilska och glädje, nästan aldrig i mitten. Förresten, aldrig i mitten, punkt.

Igår satt jag och pratade med en själsfrände. En som är lite mer trasig än mig, men som använder sitt enorma mod till att vakna varje morgon, som inte tappat hoppet. Än. Jag vet inte vad jag ska säga. Det finns inga färdiga svar att ge. Jag vet ju bara hur jag själv har gjort, men det löser ju inte andra. Var och en har sina egna svar, det är bara det att inte alla ser dem. Svar har en viss förmåga att gömma sig bakom ångest och ständiga motgångar.

Så jag kan bara lova att alltid finnas där. Mer kan jag inte erbjuda. Maktlösheten är total och det är en synd. Vissa människor spelar så stor roll i livet. Den där personen är en sådan, men har nog lite svårt att se det. Tror jag. Men jag vet inte, för jag vet aldrig något alls.

Därför så går jag på långa promenader med hunden. Söker svar för mig själv och andra. Finner ingenting.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ioK2RbvpjQU

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: