Samtal med mig själv

Captioned as "Konung Agne blir om natten ...
Image via Wikipedia

Även igår fick jag svårt att somna. Det var den gamla välbekanta känslan av att gå på övervarv som kickade in. Jag skulle klara mig utan den känslan. Jag har blivit bortskämd med att vara trött och somna nästan med en gång när jag lagt mig. Det är helt enkelt en underbar känsla.

Idag hoppas jag att mina sömntabletter finns på recept på apoteket så att jag vet att jag kan somna i kväll. Det blir en evig spiral det där. Oerhört trött på dagen för att vara pigg som en lärka på kvällen. Som alltid förut då alltså.

Ändå är det ju inte som vanligt. När jag vaknar vill jag inte dö. Jag tassar upp och sätter på en expresso, läser tidningen och funderar på vad jag ska göra på dagen. Det är nog lite som min teraput sade, jag har för mycket tid över. Ändå är jag inte redo att börja jobba än. Det hela är allt för skört. Får jag de där 18 månaderna blir jag evigt tacksam, för sedan är jag säker på att jag är så stark och frisk att jag kan börja arbeta igen och dessutom hålla för det arbetslivet ut.

Men allt det där är höljt i dunkel är så länge. Men eftersom jag själv känner att jag gör vad jag kan, min del, så får det väl blir som det blir. Det finns ingen anledning att fundera och grubbla över sådant man inte kan påverka.

Så, det är dags för en kopp kaffe till, ge sig ut i regnet med jycken, ta mig till affären för att handla något att äta och sen får jag se vad jag gör med resten av tiden.

Livet är tämligen trivsamt ställe att vara på.

Träffar: 0