Sången om bävan.

2012-03-06

16:05:31


Den jävla otryggheten.

I skogen, i en backe vid en liten sjö, där var jag lugn. Hunden fick springa lite lös och glädjen i hennes kropp och ögon var som strålande sol. Det enda som hördes var knaket från pinnar och det svischande ljudet när hon sprang på gräset. Mitt hjärta. Lugnt och stadigt. Frid, för en sekund.

En minut, 60 hjärtslag. Andning som inte låter, inte som den gör när jag ligger i sängen. Då när det piper och rosslar om jag inte använt Ventolin. Då när den skrämmer mig och jagar upp hjärtat.

Friden bröts av otrygghetens spöke. För tänk om. Tänk om paniken skulle bryta ut. Fruktan för fruktan självt. Eller tänk om hjärtat slutade slå. Fasa. Frid blev till ångest och solen i hundens ögon räckte inte längre för att lugna mig. Jag kopplade hunden och vi fortsatta gå. Små stigar, förbi hus där medelklassen härskar. Det var som att jag aldrig mer ville stanna. Så som det var förr när jag var orolig. Gå, gå, gå. Så många mil, så många regniga nätter. 

Medan jag går tänker jag bara tankar som inte stör. Funderar på varför den där stenen ligger där den gör. Varför gräset är längre på ett ställe. På när de första fjärilarna ska visa sig. Jag älskar att gå i ensamhet, med bara hunden som kompanjon. Gå, gå, gå. Kilometer efter kilometer och jaga lugnet tills det aldrig kan bli lugnt i skallen.

Alla dessa tankar, känslor, ord, bokstäver, mediciner, kärlek som fyller mitt liv. Allt självförakt och fruktan och ledsna tillbakahållna tårar. Darrande läppar och hundskall. Otillräcklighet.

När jag är hemma så rinner allt av. Sakta så promenerar mina tankar tillbaka till den grå och tomma världen. De där tankarna som säger åt mig att det nog är försent för mig att bli en modig människa. Att jag borde spärras in och försvinna för att alla andra ska få lugn och ro i sina liv.

Depressionen är ett faktum.

Jag ska inte gå mer idag. Bara vara hemma.

Det är så det får bli

Enhanced by Zemanta

Hits: 0