She said, I know what it is like to be dead.

En enda lång väntan.

Jag har sovit i ändlösa timmar. Det fanns en tid när jag inte gick ur sängen. Jag låg där och sov, slumrade eller gömde mig för livet. Jag älskar att sova. Det är bara ett fjäderlätt steg från döden, men varje gång vaknar man med huvudet fullt av inga tankar.

Nu tar jag medicin som smakar tandkräm och små piller för att sova. Jag somnar inte annars. Eller så gör jag det. Men sömnlöshet skrämmer mig. Den förvrider världen. Den jagar och skapar bilder från minnen man trodde var försvunna.

En annan oändlig tid kunde jag inte sova. Jag var vaken i flera dygn utan att finna ro. Så trött att jag nästan stupade, men aldrig tillräckligt avslappnad för att somna.

Det är allt eller inget med mig. Sömn dygnet runt eller vakna dygn i mångfald. Allt eller inget och inget och allt.

Nu har jag fått balans tror jag. Eller en sorts balans. Jag har gått upp ur sängen vid 4 tiden några dagar nu. Pigg och glad. Men det är varannan dag ungefär. Varannan pigg, varannan trött. Som förr fast fortare.

Men nu väntar jag på att nästa idé om vad jag ska göra dyker upp.

Kanske ska jag sova.

httpv://www.youtube.com/watch?v=WBmLEZxiflw

 

When I wake up early in the morning

Lift my head, I’m still yawning
When I’m in the middle of a dream
Stay in bed, float up stream (float up stream)

Please, don’t wake me, no, don’t shake me
Leave me where I am – I’m only sleeping

Everybody seems to think I’m lazy
I don’t mind, I think they’re crazy
Running everywhere at such a speed
Till they find there’s no need (there’s no need)

Please, don’t spoil my day, I’m miles away
And after all I’m only sleeping

Keeping an eye on the world going by my window
Taking my time

Lying there and staring at the ceiling
Waiting for a sleepy feeling…

Please, don’t spoil my day, I’m miles away
And after all I’m only sleeping

Keeping an eye on the world going by my window
Taking my time

When I wake up early in the morning
Lift my head, I’m still yawning
When I’m in the middle of a dream
Stay in bed, float up stream (float up stream)

Please, don’t wake me, no, don’t shake me
Leave me where I am – I’m only sleeping

Hits: 0