Skiffer i luften.

Jag är på väg nu. Sitter och funderar på när jag ska åka. Vägen bär in till staden där jag ska köpa cigg. Idag är vi rika, för några timmar finns inga hinder. Det går över fort. Räkningar ska betalas, skulder rättas till. Men först ska vi njuta av att de riktigt fattiga dagarna tar paus. Köpa saker, mat vi behöver. Tikskydd till hunden som löper, nya glödlampor till de lampor som fallit och dött i korsdraget vi ordnar varje dag.

Hon sover. Jag lyssnar till tyst countrymusik. Det är en sådan dag, en countrydag. Jag har levt det där livet i många år. Jag förstod det bara inte. Tears in my beer. Salt möter sött. Nu dricker jag inga öl alls. Nästan. Torr och vit som nyfallen snö. Det kittlar i magen, som om jag åkte berg och dalbana. Lite rädd men ändå trygg i att bälten och stänger håller mig fast i fallen.

Det nyktra livet tar sina offer. Min sömn är alltid fylld av mardrömmar. Den där tysta svarta sömnen är något jag saknar. Att bara somna och sedan bara vakna utan hårda mellanrum. Igår natt drömde jag att ett av mina barn dog. Jag vaknade av att jag grät. Tyst somnade jag om, för att inte störa. För att inte vakna.

Men allt det där är värt det. Jag vet redan, har bestämt mig för, att jag kommer falla. Att jag kommer dricka igen någon gång. Men, alltid detta men, jag kommer inte att falla isär igen.

Så jag väntar på att ta bussen. Jag ska bara sitta i vardagsrummet och dricka kaffe en liten stund till. Med hundens jämna andetag bakom mig. Hon sover i soffan och springer lite i sömnen då och då. Hon är vacker och det är jag med just nu.

Låt dagen börja.

httpv://youtu.be/RpSuCaA8ASg

I know somebody whose life is tough.
I help a little, but it isn’t enough
Cuz I go an’ spend money on stupid stuff
When I know he’s strugglin’ to stay above.

An’ I have so many chances to be
The hero I believe’s inside of me
But I get busy and I get distracted
And I do nothin’ when I could’ve acted

I laid low when I could’ve stood high.
I said nothin’ when I should’ve asked why.
I saw somethin’ that I might’ve done and I didn’t,
A chance to speak my truth and I hid it.

Inside, I’d like to believe I’m cool,
Easy to love and hard to fool,
But I know there’s more I could’ve enjoyed.
Sometimes I find myself thinkin’
Maybe I missed the point.

So many times I turned down love,
Stayed in the dark when I could’ve lit it up,
But every time I did take a chance
Makes me happy when I’m lookin’ back

I’m not sayin’ my whole life feels like a joke
But I’ve been a master of mirrors and smoke
And I don’t wanna live
No mo’ without you.

Träffar: 0

3 tankar på “Skiffer i luften.”

 1. Jomen visst är det så. Fast den här gången hann vi inte med än att köpa varsin pizza innan pengarna var slut igen. Men oj vilket party det var, de där pizzaminuterna. Jodå, alkohålet försöker jag hålla stången. Får väl se hur det går, dag för dag och allt det där. Kram!

 2. Det är väl lite så att man är "kung för en dag" när pengarna kommer. Sedan sitter man utan i sisådär tre veckor, hehe. Men dagarna när pengarna kommer är guld värda (pun intended) :)

  Var försiktig med alkoholen, den är förrädisk! (Look who's talking!)

  KRAM

 3. Jag vet också att du kommer att dricka och det är okej, så länge du inte börjat ta en återställare direkt på morgonen, så länge du inte blir så där hotfull som folk med alkohol i blodet tenderar att bli, så länge du inte dricker överdriva mängder.
  Vem kommer inte att falla, om man ska räkna det som att falla – ge efter för sina impulser låter bättre.
  Så länge inte den andra av oss blir lidande..

  Jag vill kunna sitta här i soffan, med dig och ta ett glad vin efter maten och bara vara.

Kommentarer är stängda.