Skriker i kapp med regnet.

2011-11-25

14:00:22

 


Ett jävla regnande.

Blåst som tränger sig in under skinnet och snuddar vid de ben som håller oss upprätta. I hemmet tänder vi ljus redan vid lunchtid. Evigt mörker. Känslan av att vilja höja volymen på all musik i hela världen är bedövande. Dån i öronen som kan trösta mig. Få mig att glömma att vintern är lång och kall. 

Klär mig i tjocka tröjor och tålamod. Håller regnet ifrån mig. Dricker varm dryck och tänker på glögg. Det är ingen idé att tänka på glögg. Det får bli saft och vilken vuxen man vill dricka saft? Socker är livsfarligt nu för tiden. Farligare än livet självt. Det är mig kärt, livet, så jag försöker undvika socker. Röker men är sockerlös. 

Mulled wine
Image via Wikipedia

Vi pratar om att köpa nytt tangentbord. Prioriteringar. Så förbannat trött på att behöva prioritera ner till minsta molekyl. Det borde vara enkelt att gå till affären och köpa ett nytt tangentbord för 300 spänn men det gör sig inte. Fast egentligen är det rätt ok ändå. Vi har mat till hunden och katten, tak över huvudet, ägg i kylen, kaffe i muggarna och cigg. En del åker till Thailand eller Egypten på semester under vintern. Vi rökar och dricker kaffe. Samma samma på något sätt. Flykt under det hårda och trängande i livet.

Så jag fortsätter väl skriva på det gamla tangentbordet vi lånat av min äldsta son eftersom det inbyggda i datorn lagt av. Allt funkar och det är det viktiga. Skriva är det allra bästa semester jag kan få och det samma gäller Den Helande Maria.

Nu ska jag fly till köket en stund. Titta på tågen som går förbi utanför fönstret. Räkna regndropparna som faller. Dricka kaffe.

Sånt som gör mig tillfreds.

Foto taget av Den Helande Maria.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0