Smärtans makt.

Jag är så trött på att ha ont. Min rygg värker, mina axlar värker. Ett ständigt malande, som att leva i en stenkross. Min käke värker, vänster sida är sned och vind och varje gång jag rör det allra minsta på käken så går det blixtar upp i skallen. Tänderna värker. Själen värker, som en trasig benpipa.

Varje minut jag är vaken måste jag tänka på hur jag sitter, ligger, står, går, sätter mig, går upp för trapporna. Annars blir hela jag en enda stor smärtvåg. Det gör mig trött, det gör mig förbannad och irriterad på mig själv. Jag är trasig och det finns ingen som kan rädda mig. Absolut inte jag själv. Värdelös. Just nu i alla fall. Jag vet att det vänder, för sådant är livet, men nu singlar jag ner genom luften, från himlens högsta punkt ner mot helvetet.

Det finns väl ingen mening med livet? För vad skulle det vara? Vakna, sova, äta, skita, älska och bli älskad. Sedan, plopp, proppen går och det finns ingen ny. Döden finns bakom varje hörn och det retar mig. Det gör mig inte längre rädd. Men det retar livet ur mig. (Skoj?) Varför ska man ens försöka när allt ändå tar slut. Det tar dessutom slut innan man är klar. Som att sitta och titta på en bra film i 3 timmar men inte få se de 10 sista minuterna. Värdelöst slöseri med tid. Det finns inget eller något att tro på. Religion är för simpla människor som lutar sig mot myter. Så anser jag det vara. Du får tycka vad du vill.

Jag säger som Dennis Leary, de säger att rökning förkortar livet med 10 år. Men va fan, det är ju de värdelösa åren så strunt i det. Man slipper blöja och förnedring.

Nu börjar jag bli trött på riktigt. Jag har pumpat mig full med Theralen, för att sova bort dagen och natten. Kanske vakna ombootad. Jag lämnar världen åt Den Helande Maria ett tag. Tar min egen lilla tillflykt till sömnen, precis som hon ibland måste ta sin till lasarettet. Vi flyr båda två men i olika riktningar. Ändå träffas vi alltid i mitten till slut. Gudskelov.

Men nu ska jag nog ta lite mer sömnpiller och sova, sova, sova.

Träffar: 0

1 tanke på “Smärtans makt.”

  1. Jag hoppas för allt i världen att du vaknar pigg igen, att du bara behövde lite sömn… Jag hatar att se dig nere, jag vill ha min glada Jonas som jag haft i flera dagar nu <3

Kommentarer är stängda.