Smutsens rike.

Det har varit en smutsig dag.

Vissa dagar är bara sådana. Jag ser lort överallt, alla färger bleknar, blir smutsgrå. Jag lägger mig på knäna på badrumsgolvet och skurar golvet med en diskborste, ändå är ytan lika smutsig som när jag började.

Dammsugaren har varit min vän hela dagen. Jag har dammsugit golven och sedan börjat om igen. Damm, överallt damm. Smuts och damm och jag har luktat illa. Mina kläder luktar, jag luktar, hur mycket jag än duschar. Skrubbat mig en gång, en gång till och en gång till. En gång till.

smuts

Men samma smuts, samma skit i varje hörn av världen. Jag stinker. Svetten droppar, jag blir till slut smutsigare av att tvätta bort smuts. Sura kläder, dammtrasan sveper bara omkring dammet. Damm, grå färger, smuts och lort och dunkande hjärtslag i öronen.

Den Helande Maria kom hem, jag ville egentligen gråta av glädje, krypa in i hennes famn. Men jag stinker. Hela jag är en enda stor propp av avloppsvattenslukt. Så jag håller mig på min kant. Ler och tänker att mina tänder ruttnar, så jag slutar le, ingen får se mina stinkande tänder.

En del dagar bara är så.

Träffar: 0

2 tankar på “Smutsens rike.”

  1. Tvångstankar är då ingen rolig soppa att känna och tänka. Men men, det går ju över som tur är. I morgon så känner jag mig ren som något väldigt rent :-)

Kommentarer är stängda.