Som ett eko från 1922.

Victoria of Baden (1862-1930), queen of Sweden
Image via Wikipedia

Har man några pengar över så kan de väl lika gärna gå till någon annan? De som behöver står överallt. De står skakande och darrande bakom knuten från bolaget, de ligger under broarna i den lilla stad som är min. De gömmer sig bakom buskar i parken, skamsna över att finnas till.

Det finns de som anser att just det att det alltid finns någon som har det värre betyder att alla ska hålla käft. Själv tycker jag nog tvärtom. Nog för att livet är ett jävla elände ibland. Men nog fan kan man veta att det finns en fattig sate bakom den egna busshållplatsen.

Fast det är som att pengarna har grott fast i fickorna på en del människor. De är så rädda för att dela med sig, som att de trodde att pengarna var den egna huden, att deras kött skulle falla isär om de gav bort en spänn.

Se bara på de som står utanför bolaget och säljer Faktum. Tidningen. De står där, tysta. De kräver inget, men de ber oss alla. De ber dem som går in och handlar alkohol för tusentals kronor men som bara går förbi utan att ens kunna ge 50 spänn för en tidning som tar upp alla de problem som finns runt oss alla.

I en tid när kvinnor får rösta men ingen jävel hör deras röster.

Ibland tappar jag fan all tro på mänskligheten. Den och mig själv.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0