Som i väntan på vad?

Det är svårt att stödja en annan människa. Jag försöker vara en människa som känns trygg och stabil men ibland så orkar jag inte. Idag är en sådan dag när små, små saker för mig att snubbla. Bara vilja stänga dörren om mig, lägga mig i sängen och försöka hinna ikapp sömnen. Mina egna tankar är nog för mig. Annat klarar jag inte släppa in. De vimlar runt i mig, jag varvar upp allt mer. Får svårt att se saker som ligger fel eller hänger snett eller har tunna dammlager på sig. Hundhår och katthår och hundmat och kaffe som ligger utspillda bredvid kaffebryggaren.

Hela tiden försöker jag tysta rösten i mig som ropar att jag borde städa eller springa eller låta skriet i mig får full uppmärksamhet. Jag hör bilarna som åker förbi på vägen nedanför vårt köksfönster och jag vill öppna fönstret, hoppa ner och stoppa dem, för de stör mina tafatta försök att få ordning på mina egna tankar om hopplöshet.

Jag är ingen att luta sig mot, Om någon gör det så faller vi båda två. Jag får tvångstankar om att klä mig i andra kläder jag redan har på mig. De sitter fel, känns fel, är fel. De matchar inte. En evig bad hairday som innefattar allt som jag vill utstråla. Jag rör mig rastlöst i vårt hem. Från rum till rum, letar disk och kläder att tvätta. Putsar samma ytor gång på gång tills träet är nära sönderslitet. Dricker kaffemugg efter kaffemugg. Stänger lådor som inte är stängda ordentligt.Rättar till tavlor som hänger bara millimetrar snett.  Hänger om min morgonrock som hänger på dörren till sovrummet. Jag arrangerar om tyget gång på gång, för att jag bara måste. Måste måste måste.

Givetvis förstår jag att det är ett beteende som är rubbat. Ändå fastnar jag i det. Som om det vore magi i att få en morgonrock att hänga i perfekta veck från en dörr. Så jävla hopplöst.

Så, hur ska jag komma vidare?

Enhanced by Zemanta

Hits: 2